Heyetin başında bulunan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, yapılan incelemenin ardından şu açıklamalarda bulundu: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın aldığı karar önemli ancak yeterli değil. Madenin tamamen kapatıldığına dair kesin bir karar alınmadı. 'İkinci bir emre kadar' ifadesi, şirketin yeniden başvurması ve izin alması anlamına gelebilir. Bu nedenle mücadelemizi sürdürmeli ve kamuoyunu harekete geçirmeliyiz."

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak da kapatma kararının kesinmiş gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Mücadeleyi zayıflatmamak ve baskıyı devam ettirmek önemlidir. Bakanlık, şirketin yeni başvurusuna olumlu yanıt verebilir. Mücadelemizde kesinti olmamalı, birlik ve dayanışma içinde hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Atar ise şahsi yaşam alanlarının maden sahasına yakınlığı nedeniyle uzun süredir mücadele verdiklerini belirterek, "Bizlere ve vatana zarar verenlerin işine son verilmelidir. Şu anda bile maden sahasında çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor Gümüşhane'de "Fide Bizden, Üretmek Sizden" Projesiyle Sebze Üretimi Destekleniyor

Derelerin Kardeşliği Platformu Fatsa Temsilcisi Osman Güvenalp ise temiz bir çevre talebinde bulunarak, "Kirletmeye karşı mücadele ediyoruz. Temiz su, temiz hava istiyoruz. Çalışma durduruldu deniyor ancak biz burada çalışmanın devam ettiğini görüyoruz" dedi.

Editör: Birol Sancak