Süper Kupa mücadelesinin iptal edilmesinin ardından medya ve sosyal medyada yaşanan manipülasyonların üzerine Fenerbahçe, olayların detaylıca araştırılması talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Abdullah Avcı, Gaziantep zaferini değerlendirdi; Trabzonspor'un Kimliğine Uygun Davranış sergiledik Abdullah Avcı, Gaziantep zaferini değerlendirdi; Trabzonspor'un Kimliğine Uygun Davranış sergiledik


Kulübün yaptığı başvurulara CİMER'den gelen yanıt ise dikkat çekiciydi. CİMER, Fenerbahçe'nin başvurusunu değerlendirerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk olduğunu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın federasyon kararları üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisinin bulunmadığını belirtti. Dolayısıyla TFF ile ilgili yapılan başvuruların doğrudan federasyona yapılması gerektiği vurgulandı.


Fenerbahçe Kulübü, hem kulübü hem de Başkanları Ali Y. Koç'u hedef alan algı çalışmalarına karşı kararlı bir duruş sergilemeye devam edeceğini belirtirken, ilgili başvuruların takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu. Yaşanan bilgi kirliliğinin sona erdirilmesi için kararlılıkla hareket edeceklerini vurguladılar.

Muhabir: AYTEKİN AKAY