Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, sanık Ferhat Karaboğa ve suça yardım etmekle suçlanan Ümit Aslan Özdemir'in katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

Maktul Sinem Karaboğa'nın annesi Perihan Doğan adına müşteki sıfatıyla katılan avukat, Ferhat Karaboğa'nın suçunu itiraf ettiğini ve cinnet geçirdiğini iddia ettiğini mahkemeye iletti. Karaboğa, cinayeti işlediği sırada pişmanlık yaşadığını ifade etti. Suça yardım ve yataklık etmekle suçlanan Ümit Aslan Özdemir ise suçlamaları reddetti.

Doğan'ın avukatı Reyhan Aydemir, mahkemede yaptığı açıklamada, Ferhat Karaboğa'nın suçunu kabul ettiğini ve ifadesinde, "Olay sonrasında duş alıp işe gittim" dediğini söyledi. Bu ifadenin Karaboğa'nın suçunu işlediğini teyit ettiğini belirtti. Ayrıca, Özdemir'in daha önceki ifadesinde Karaboğa'ya, "Bu kızı öldür başımıza iş açacak" dediğinin bulunduğuna dikkat çekti.

Sanıkların son sözleri sorulduğunda, Ferhat Karaboğa, "Beyanlarım geçerli. Beraatımı istiyorum, pişmanım." şeklinde konuştu. Ümit Aslan Özdemir ise suçlamaları kabul etmediğini tekrarlayarak tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Ferhat Karaboğa'yı "eşe karşı kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, Ümit Aslan Özdemir'i "suça yardım etme" suçundan 14 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Bu kararla birlikte, olayın detayları ve deliller göz önüne alınarak adaletin tecellisi sağlanmış oldu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak