Ferrero Grubu İcra Kurulu Başkanı Giovanni Ferrero, raporu değerlendirirken, şirketin doğayı koruma ve sürdürülebilirlik konusundaki önemli rolünün altını çizdi. Ferrero'nun uzun vadeli stratejisinin sürdürülebilirlik odaklı olduğunu vurgulayan Ferrero, elde ettikleri güçlü sonuçlarla bu stratejinin etkinliğini bir kez daha kanıtladıklarını belirtti. Ayrıca, sürdürülebilirlik çerçevesini oluşturan dört yapı taşının, şirketin stratejik kararlarına rehberlik ettiğini ifade etti.

Raporda, 2022-2023 mali yılında Ferrero'nun sorumlu tedarik yaklaşımı doğrultusunda temel bileşenlerin tedarik zincirinde daha fazla şeffaflık sağlamaya yönelik çalışmalarının öne çıktığı belirtildi. Özellikle fındık tedarik zincirinde yüzde 90 izlenebilirlik sağlandığı vurgulandı. Bu başarı, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek ve paylaşmak için yürütülen çalışmaların bir sonucuydu. Ayrıca, içerik tedarik edilen bölgelerdeki ormansızlaşma gibi sorunların çözümü için yapılan ortaklıkların etkisiyle, kakaonun çiftlik düzeyinde izlenebilirliğinin yüzde 93'e çıktığı kaydedildi.

Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

Ferrero'nun sürdürülebilirlik çabalarının bir parçası olarak, ambalajların yüzde 90,7'sinin geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompostlanabilir şekilde tasarlandığı ve su yoğunluğunda yüzde 20 azalma sağlandığı da raporda vurgulandı. Bu önemli başarılar, Ferrero'nun çevresel ve sosyal sorumluluklarını başarıyla yerine getirme çabalarını gösteriyor.

Kaynak: İHA