Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları devam ederken, bölgede ateşkes için çalışmalar devam ediyor.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi amacıyla yaptığı 6. Orta Doğu gezisine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Blinken'in bölgedeki diplomatik çabalarının henüz somut bir sonuç vermediği ve "İsrail'in saldırganlığını artırmak için zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramadığı" belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, "İsrail hükümeti, Filistin halkına yönelik saldırganlığının temel hedeflerine ulaşmasını sağlamak üzere daha fazla zaman kazanmak için başarısızlıktan faydalanıyor" dedi.

ABD'den TikTok'a Kesin Darbe! Yasa Tasarısı Kabul Edildi! ABD'den TikTok'a Kesin Darbe! Yasa Tasarısı Kabul Edildi!

BLINKEN'IN 6. ORTA DOĞU GEZİSİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu gezisinin ilk ayağında dün Suudi Arabistan'ı ziyaret etti ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile görüştü.

Blinken'in bugün de Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ve Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün Dışişleri Bakanları, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararası İşbirliği Bakanı ve Filistinli üst düzey bir yetkili ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: NTV