İnsanlar bombalara hedef olurken, on binlerce masum insanın hayatını kaybettiği acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Ve bu katliamların arkasında her zaman olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri'nin desteği var.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ateşkes çağrılarını defalarca veto etmesi ve Gazze'ye "yardım" adı altında daha fazla ölüme sebep olması gerçekten de utanç verici. Bu tür bir ikiyüzlülüğün kabul edilebilir bir yanı yoktur.


Güney Afrika'nın tarihinde bir dönüm noktası olan olaylar bize, halkların bir araya gelerek adaleti sağlayabileceğini gösterdi. Türkiye de benzer şekilde Filistin'in yaşadığı zulme karşı belgeleri topladı ve uluslararası camiaya sunarak Netanyahu'yu sıkıştırma çabasına girdi. Artık Netanyahu'nun hesap vermesi zamanı geldi ve geçiyor.

Filistin'in kuzeyinden güneyine kadar zulüm ve soykırım yapan Netanyahu'nun Hitler'den bir farkı yoktur. İkisi de insanlık suçları işlemiş ve bunun bedelini ödemelidir.

Ramazan ayı, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu mübarek ayda herkes etrafına bakmalı ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmelidir. Çünkü Ramazan boyunca temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak onlarca aile var. Türk halkını ayakta tutan şey, yardımseverlik ve paylaşma ruhudur.

Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü

Ramazan'a girerken birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Olmayana elimizden geldiğince yardım etmeli ve hep birlikte en iyi şekilde Ramazan ayını geçirmelerini sağlamalıyız.
TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT