2020 yılında keşfedilen gaz sahasından çıkarılan doğal gazın, Türkiye'nin enerji üssü haline gelmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

Bakan Bayraktar, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Sakarya Gaz Sahası'nda bugüne kadar 23 kuyu kazıldığını ve üretimin 2,7 milyon metreküpe ulaştığını belirtti. Hedeflerinin bu üretimi en kısa sürede 10 milyon metreküpe, ardından da günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak olduğunu ifade etti. Bu sayede 15 milyon hane doğal gaz tedariki sağlanması amaçlanıyor.

F046D72A 6343 4C7C 91Aa Ce0Db0Ba4243

Sakarya Gaz Sahası'ndan çıkarılan doğal gazın, 170 kilometrelik bir mesafe boyunca taşındığını ve BOTAŞ sistemi üzerinden tüketicilere ulaştırıldığını vurgulayan Bakan Bayraktar, projenin hızla geliştirildiğini ve Türkiye'nin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Ayrıca, Filyos Limanı'nın demiryolu ve karayolu bağlantıları üzerine de incelemelerde bulunulan açıklamada, limanın Türkiye'nin önemli bir ihracat limanı olma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Bakan Bayraktar ve Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, projelerin ileriye götürülmesi ve ülkenin daha ileriye taşınması için işbirliği yapma konusunda görüş alışverişinde bulundular. Bu projeler, Türkiye'nin enerji ve lojistik alanlarındaki liderliğini güçlendirmeyi hedefliyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak