Şebinkarahisar'da Otomobil Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralı Şebinkarahisar'da Otomobil Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Yaralı

Bu dönemde en büyük payı 408 milyon 859 bin dolar ile Trabzon alırken, Rize 68 milyon 836 bin, Artvin 30 milyon 57 bin ve Gümüşhane ise 17 milyon 746 bin dolarlık ihracatla katkı sağladı.

Yılın ilk dört ayında Artvin'den yüzde 33, Gümüşhane'den yüzde 31 ve Rize'den yüzde 14 oranında ihracat artışı görülürken, Trabzon'daki ihracat küçük bir düşüş gösterdi. Fındık sektörü 258 milyon dolar ile bölgeden yapılan ihracatta liderliğini korurken, su ürünleri ve mamulleri ile yaş meyve sebze sektörleri sırasıyla 67 ve 64 milyon dolarlık ihracatla takip etti.

Doğu Karadeniz Bölgesi, 120 farklı ülkeye ihracat yaparak uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendirdi. İtalya, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya ve Çin en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu. Özellikle Çin'e yapılan ihracatta yüzde 46 gibi önemli bir artış yaşanırken, Gürcistan ve Almanya'ya yapılan ihracatlar da artış gösterdi. Bölge genelinde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış gösterdi, bu da Doğu Karadeniz'in dış ticaretteki etkinliğini ve potansiyelini gözler önüne serdi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN
 

Editör: Birol Sancak