Fitch Ratings, Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı değerlendirmede, uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun yükseltildiğini ve not görünümünün pozitif olarak belirlendiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı: Vekâletle Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu Diyanet İşleri Başkanı: Vekâletle Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu

Açıklamada, Türkiye'nin makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada uyguladığı politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığı belirtilerek, enflasyon beklentilerinin hafiflediği ve dış likidite risklerinin azaldığı vurgulandı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiğini ve büyüme oranının 2025'te yüzde 3,1'e çıkabileceğini tahmin ettiğini açıkladı.

Öte yandan, mart ayındaki yerel seçimlerin politika değişikliğine yol açması beklenmediği belirtilerek, Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyondaki düşüşle tutarlı olduğu ve dış kırılganlıkların azalmaya devam etmesi beklentisinin pozitif görünümü yansıttığı ifade edildi.

Fitch'in takvimine göre, Türkiye'ye ilişkin bir sonraki değerlendirmenin 6 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU