Önemi Ne? CNBC'ye göre, Seagull'ın etkisi aracın kendisi değil, fiyatıdır ve dünyanın dört bir yanındaki yerel otomobil endüstrilerini altüst etme potansiyeline sahiptir.

Yine de Zarar Etmiyor Tamamen elektrikli bir hatchback olan Seagull, 10 bin dolardan az bir başlangıç fiyatına sahiptir ve Çinli otomobil üreticisi için hala karlıdır. ABD'li otomobil üreticilerinin ulaşamadığı karlara Çinli üreticilerin ulaştığına dikkat çekilir.

Bir İşaret Fişeği Mühendislik danışmanlık firması Caresoft Global’in otomotiv başkanı Terry Woychowski, Seagull'un “otomobil endüstrisinin geri kalanı için bir uyarı" olduğunu düşünüyor.

Endişe Ne? Küresel otomobil üreticileri arasında, Çinli rakiplerin kendi pazarlarına gelerek yerli üretimi ve araç fiyatlarını düşürebileceği korkusu var.

Faturalara yeni karar: Artık doğalgaz ve elektriğe bu parayı ödeyeceksiniz Faturalara yeni karar: Artık doğalgaz ve elektriğe bu parayı ödeyeceksiniz

ABD'deki Endişe Alliance for American, Çin otomobillerinin ABD pazarına girişinin ABD otomobil sektörü için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini belirtti.

Rekabet İçin Woychowski, geleneksel otomobil üreticilerinin Çinli markalarla rekabet edebilmek için hızla öğrenmesi ve değişmesi gerektiğini öne sürüyor.

ABD'li Üreticiler Küçülüyor Çin’in otomobil üreticileri büyürken, Amerika’nın geleneksel otomobil üreticileri hem kendi iç pazarlarında hem de Çin’de küçülüyor.

Verimli Bir Şekilde Yapılmış Caresoft'un yaptığı çalışmalar, Seagull'ün verimli ve basit bir şekilde tasarlandığını, ancak beklenmedik bir kaliteye sahip olduğunu gösteriyor. Caresoft CEO’su Mathew Vachaparampil, ucuz fiyata rağmen şirketin hala Seagull’dan “bir miktar para” kazandığını veya en azından başa baş durumda olduğunu belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY