Forbes Türkiye'nin yeni sahibinin, 2020 yılında 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 100 insanından biri olan Erden Timur olduğu açıklandı. Amerikan iş ve ekonomi dergisi Forbes'un Medya Grup Başkanlığı'nı ise daha önce dergiyi yöneten Burçak Güven üstlendi. TMR Yayıncılık, Forbes Türkiye'nin ilk sayısını haziran ayında çıkaracak ve daha sonra dijital kanalları devreye alacak.

Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi! Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi!

Forbes, 1917 yılında kuruldu ve 2014 yılından bu yana Hong Kong merkezli yatırım grubu Integrated Whale Media Investments'a ait. Derginin merkezi New Jersey'de bulunmakla birlikte, finanstan pazarlamaya, iletişimden teknolojiye kadar birçok konuda içerik sunmaktadır. Forbes ayrıca, çeşitli konular hakkında sıralı listeler de hazırlamaktadır, bunlar arasında en zengin Amerikalılar, dünyanın en büyük şirketleri ve dünyanın en zenginleri listeleri bulunmaktadır. Türkiye'de yayın hayatına 2005 yılında başlayan Forbes, 2020'ye kadar 27 dilde yayın yapmıştır.

Erden Timur, 1982 yılında Mersin'de doğmuş ve eğitimini Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra London School of Economics'te ekonomi eğitimi almıştır. Profesyonel iş hayatına Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. bünyesinde başlamıştır. Ayrıca, 2022 yılında Dursun Özbek'in Galatasaray'da başkanlığa seçilmesinin ardından Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaya başlamıştır.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA