TDF Başkanı Şatıroğlu: “Kendimizi Trabzon’a adadık”
Trabzon’un kültürü, sanatı ve geleneklerinin tanıtıldığı Trabzon Tanıtım Günleri, Yenimahalle Fuar Alanı’nda büyük bir katılımla devam ediyor. Organizasyonda başından beri aktif rol alan Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, hem ekibi hem de organizatörlerle sürekli toplantılar yaparak eksikliklerin giderilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. “Dışarıda yapılan Trabzon Günleri’ni memleketimizde yapmak hayalimdi” diyen Şatıroğlu, etkinliğe ilişkin memnuniyetini dile getirdi.
“Kendimi Trabzon’a adadım”
Şatıroğlu, etkinliğin yalnızca bir tanıtım organizasyonu olmadığını, Trabzon kültürünün yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Trabzon Günleri belki sadece bir etkinlik gibi görünebilir. Ancak bizler bu buluşmayı horonumuzla, kültürümüzle, değerlerimizle bir şölen haline getirdik. Amacımız; kadim kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak” ifadelerini kullanan Şatıroğlu, Trabzon’un sanatçısından ilim insanına kadar her değerine sahip çıkmayı görev bildiklerini söyledi.
Sinan Yılmaz ve Pelin Karaağaçlı sahneyi coşturdu
Tanıtım günlerinde Karadeniz müziğinin güçlü isimleri de sahne aldı. Karadeniz denilince akla gelen ilk isimlerden Sinan Yılmaz, enerjisi, kolbastı performansı ve sevilen şarkılarıyla alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Trabzon’un güçlü sesi Pelin Karaağaçlı ise sahneye çıktığında Karadeniz türkülerinin yanı sıra usta sanatçıların eserlerini yorumlayarak izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Her iki sanatçı da alanı dolduran kalabalıktan yoğun alkış aldı.
Yazıcıoğlu Trabzon Günleri’nde
Trabzon Köprübaşılı, halk arasında “Efsane Vali” olarak bilinen merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da etkinliğe katıldı. MHP Trabzon İl Başkanı Tolgay Sivrikaya ile alana gelen Yazıcıoğlu, stantları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Trabzon Günleri’nin Trabzon’da yapılmasını “doğru bir karar” olarak nitelendiren Yazıcıoğlu, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
Trabzon Tanıtım Günleri, hem kültürün yaşatılması hem de toplumsal dayanışmanın güçlenmesi açısından dikkat çekerken, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale gelmesi bekleniyor. Sizce Trabzon’un hangi kültürel değeri bu organizasyonda daha çok öne çıkarılmalı?