Kendisinin de belli sağlık sorunları var. Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık ve DP’nin eski GİK Üyesi Engin Mandıralı Kendisini evinde ziyaret ettiler ve geçmiş olsun dileklerin ilettiler. Bizlerde Sevgili başkana yürekten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BAŞKAN GENÇ TEBRİK ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam âleminin bayramını tebrik etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirerek bayram günlerine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlarımız sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü bağlarının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların geride bırakıldığı en özel günlerdir. Bu mübarek günlerde dargınlıklara son vermeli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli, onların sıkıntılarını paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; bu mübarek günlerin Trabzon’umuza, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

İYİ Parti Trabzon teşkilatında art arda yaşanan istifalar sonrası mevcut yönetim çöktü İYİ Parti Trabzon teşkilatında art arda yaşanan istifalar sonrası mevcut yönetim çöktü

VALİ YILDIRIM’A ZİYARET

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı Şehit Meriç alemdar POMEM müdürü Birinci Sınıf emniyet müdürü Doç. Dr Taner Bora, eğitmen Polis Memuru Filiz Danış Çiçekleri ile birlikte ziyaret ederek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklerini beklediklerini belirttiler.

ARSİN’E HİZMET ETMEK

Gazeteci Recep Güngör, ‘Yirmi yıl önce idi, ilçeye barış, kardeşlik ve sevgi saygı gelmişti, bugün bunu yıkmaya çalışanlar var. Bir ilçe düşünün otuz binin üzerinde nüfusa sahip ve bu ilçe tercihen, severek, yürekten,  şenliklerle, halaylarla bir belediye başkanını üç dönem farklı oy potansiyeli ile seçiyor. Ne acı ki bazılarının nefsi çıkarlarına, menfaatlerine ters düşen bir gelişme ilçede yaşanıyor ve aniden bu denli İlçenin üç dönem tercih ettiği başkan ve ekibine sarılma politikası başlıyor. Bu politikayı güdenler cahil, düşünme algılama hatta hesap kitap yapma yeteneği olmayan bir kesimi de yanlarına almayı başarılı hale getiriyor. Bir bakıyorsunuz yığınla iftira, yığınla hakaret "ispat edin evrak verin kamuoyunu aydınlatalım" diyorsunuz zerre kadar kanıt veremiyorlar. Onlara sesleniyorum, "Yarın bu kanıtlamayacağınız suçlamalarınızın ve iftiraların altından nasıl kalkacaksınız? Dinî bütün insanlar iseniz bunun azabından günahından nasıl kurtulacaksınız? Hesap günü olduğuna inanıyorsanız nasıl rahat uyuya biliyorsunuz? Allah yardımcınız olsun" diyorum Yirmi yıl önceki dönemi bir hatırlayalım, eğitimde çatıdan öğrencilerin başına yağmur suyu akmasın diye  elli tane 20 kg zeytinyağı tenekelerinin koyulduğunu, bu ilçede yapılan  nasıl sayısız okulu bile inkar ediyorsunuz? Sizlere o yıllarda yoksa derin uyku damıydınız? Yoksa ilçede ikamet etmiyor muydunuz? Onları eleştirenin yatacak yeri yok diyorum.”

ŞALPAZARI DÜĞÜMÜ

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı MHP’li Refik Kurukız, 2 bin 619 oy almıştı. En yakın rakibi İYİ Parti’nin adayı Faruk Beldüz ise 2 bin 564 oy almıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Kurukız, ilçenin belediye başkanı olmaya hak kazandı.  Aradaki 55 oy fark için İYİ Parti ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İlçe seçim kurulu itirazı reddetti. İYİ Parti bu kez il seçim kuruluna itiraz etti. İtirazları orada da reddedildi. İYİ Parti Ankara’ya YSK’ya itirazlarını iletti. İtiraz hakkının son günü itirazı Yüksek Seçim Kurulu’na sunan İYİ Parti, YSK’dan gelecek cevabı bekliyor. İYİ Parti’nin itirazları sonucu belediye başkanı olmaya hak kazanan Refik Kurukız’da mazbatasını henüz alamadı.

“RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir mübarek Ramazan Ay'ını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız.

Milli ve manevi değerlerimizi daha yoğun yaşadığımız bugünlerde Ramazan Ayı ve bayramla birlikte güzel günlerin her zaman devam etmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını diliyor; başta Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere milletimizin, ülkemizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan Bayramı vesilesiyle bayramın ilk günü saat 13:00’da Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm Akçaabatlı hemşehrilerini davet etti.

 “ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR KURUMDUR”

Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve Rize Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Üngör, beraberlerindeki heyetle birlikte 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ı makamında ziyaret etti. Baydaş, "Türk Polis Teşkilatı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliğini, ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlayan, şartlar ne olursa olsun üstlenmiş olduğu sorumluluk bilinciyle görevini layıkıyla 7/24 yerine getiren çok önemli ve değerli bir kurumdur." dedi.

ÇAVUŞ ATANDI

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Cuma günü itibarıyla mazbatasını alıp göreve başladı. Ortahisar’da ilk görevlendirmeler ise yapıldı. Özel Kalem Müdürü olarak Temel Eyüboğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine de Elif Çavuş atandı. Çavuş’a başarılar diliyoruz.

FAİZ KUTLADI

Türkiye Yol-İş Sendikası Trabzon 1 no.lu Şube Başkanı Ali Faiz, Türk Polis Teşkilatı’nın 179. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ali Faiz mesajında: “Vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin en önemli teminatı olan Emniyet Teşkilatımız, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından biridir. Milli birlik ve beraberliğimizin korunması, Kamu düzeninin sağlanması gibi son derece zor bir görevi yerine getiren, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, mesai kavramı olmadan, yüksek bir şuur ve büyük bir özveriyle çalışan tüm Emniyet Mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor; görevi başında Şehit düşen Polislerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anıyorum.” dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT