Derhal Sakarya’da hemşehrimiz İsmet Kartal’a ait Hastaneye kaldırılan Gemici acilen ameliyata alındı ve başarılı ameliyatın sonunda da 15 gün içinde sağlığına kavuştu.

Gemici ile dün konuştuk. Daha da iyi. Geçmiş olsun diyor Allah’tan sağlık diliyoruz.

İNÖNÜ MAHALLESİ DERTLİ

Trabzon’un İnönü Mahallesinden arayan vatandaşlar adeta isyan noktasında. Haftanın iki günü arıza anonsu yapılarak suların uzun süre kesildiğini söyleyerek, TİSKİ’den yardım istediler.

İnönü Mahallesi ve Erdoğdu Mahallesinin alt kısımlarını etkileyen kesintilerin giderilmesini bekleniyor.

AYDINLIKEVLER’İN SOKAK LAMBALARI

AKSA ÇORUH Elektrik A.Ş Trabzon’un Aydınlıkevler mahallesinde, ‘Burada yol yok ‘ denerek birçok sokak lambasını toplamış.

Tasarruf genelgesi dahilinde toplandığı iddia edilen lambaların alınması ile birlikte mahallenin üzerine adeta kara bulutlar çökmüş. Mahalle sakinleri, ‘Yol vuruldu da biz hayır mı dedik’ diyerek sokak lambalarının geri takılmasını istiyorlar.

AKÇAABAT KALYONCU’NUN

CHP Akçaabat Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimde Mustafa Çankaya ve Osman Kalyoncu yarışta yapılan seçimler sonucu Osman Kalyoncu’nun oyların fazlasını alarak Akçaabat belediye başkanlığına aday olarak belirlendi.

AHMET KİBAR HAKKA YÜRÜDÜ 

Balık Komisyoncusu Ali Kibar’ın Ağabeyi Trabzon Büyükşehir belediyesi meclis Üyesi Şener Kibar’ın amcası Ahmet Kibar Hakk’a yürüdü. TAKA Ailesi olarak Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

TRABZON ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS

Türkiye Üniversite Sporları federasyonu öncülüğünde organize edilen Türkiye 100. yılında üniversite gençliği konulu sempozyum Trabzon Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Fatih kampüsü içerisinde Mahmut Goloğlu kültür merkezi düzenlenen sempozyuma Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.. Kadirhan Sunguroğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Doktor Fahri Temizyürek, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Doktor Özlem Baş, Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Erdal Aşçıoğlu ve Yüksek İhtisas Üniversitesi Dr. öğretim üyesi Yeliz İçes konuşmacı olarak katıldılar.

Psiko-Fest’e Yoğun İlgi Psiko-Fest’e Yoğun İlgi

URALOĞLU VE KURUM HAREKETE GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum’u ziyaret ederek başarılar diledi. Uraloğlu, “İstanbul için planladığımız ulaşım projelerini birlikte istişare ettik. Aziz İstanbul'a beraberce yeniden çağ atlatacağız!” dedi. 

Kurum ise şunları kaydetti: “İstanbul’u da, İstanbulluların bizden ne beklediğini de biliyoruz. Bu şehrin mevcut karmaşasını en hızlı şekilde gidereceğiz. İlk günden işe koyulduk. Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldik, çilesiz İstanbul için projelerimizi konuştuk.  İstanbul’un yollarında ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız.”

OF’TA TARİH YAZACAĞIZ

Saadet Partisi Of Belediye Başkan adayı Mustafa Saral seçim çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Mustafa Saral’ın hızına ekibi bile yetişemiyor. Of’ta bu güne kadar görülmemiş bir başarıya imza atacaklarını belirten Mustafa Saral “Ne AK Parti ne de başka partinin adayları Of’ta benim kadar somut gerçekçi ve doğru olan projeleri ortaya koymuyor. Of halkına söz verdik zerre yalan zerre kandırmaca ve zerre kibir-ego olmayacak. Her gittiğim yerde hep aynı şeyle karşılaşıyorum hep aynı şeyi soruyorlar; “Seçilirsen seçimden seçime mi geleceksin?” Hayır ben her zaman Of’un 68 mahallesinde köyünde iç-içe olacağım. Siyaseti rant için değil hizmet için yapacağım” şeklinde konuştu. Of’ta Mustafa Saral’ın gösterdiği performans oldukça etkili ve iddiasını ortaya koyuyor.

ŞEN’DEN MESAJ VAR

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, açıklanan adaylara başarı diledi. Şen, “Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız kararlıyız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yazdığımız belediyecilik destanlarına yenilerini ekleyecek, şehirlerimizi daha ileri taşıyacak ve hizmet siyasetimiz ile milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Açıklanan adaylarımız Türkiye Yüzyılı şehirlerine, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

VEKİLİN ANNE ACISI

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik'in annesi Hedise Çelik (97) önceki hayatını kaybetmişti...2 hafta babası Hacı Yaşar Çelik’ (104)  kaybeden Çelik ‘e başsağlığı diyoruz .Çelik annesini Bursa Yıldırım’da Baruthane mezarlığında babasının yanına defin etti.

Allah anne ve babanın mekanlarını cennet eylesin. Faruk Çelik Artvin’de yerel seçimler öncesi ateşten gömlek giymiş durumda. AK Parti’nin elinde sadece ilk ilçe belediyesi var. Bu durumu değiştirmek için büyük bir çaba sarf eden eski bakan AK Parti Faruk Çelik’in Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip  Erdoğan’a 2019 yerel seçimdeki kötü tabloyu değiştirme noktasında söz verdiği belirtilirken bütün sorumluluğu da üzerine aldı.

UZUN NE YAPACAK

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde belediye başkanlığı için durum kritik virajda. Cumhur ittifakı, ilçenin belediye başkan adaylığı için AK Parti’demi kalacak yoksa MHP’yi geçecek? Henüz netlik kazanmamışken bu kez de CHP kanadı diken üzerinde.

Dün yapılan ön seçimlere mevcut belediye başkanı Ramis Uzun girmezken, en yüksek oyu Burhan Cahit Erdem aldı. Ön seçimden galip gelen Cahit Erdem’in CHP’den ilçeye aday gösterilmesi durumunda belediye başkanı Ramis Uzun’un seçimlere bağımsız katılacağı konuşuluyor.

Beşikdüzü’nde belirsizlik gündemdeki yerini korurken, Uzun’un ilçede yaptığı çalışmalar kendisine avantaj da sağlıyor. Seçimlerin en sürpriz ilçesi Beşikdüzü olacak gibi gözüküyor.

RÖVANŞI ALABİLECEK Mİ?

AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Kocatepe’yi açıkladı. 2014-2019 yılları arasında Artvin Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Kocatepe, 2019 yerel seçimlerinde mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e kaybetti. CHP Artvin’de mevcut belediye başkanı Demirhan Elçi’yi yeniden aday gösterirse Kocatepe ve Elçin bir kez daha karşı-karşıya gelecek? Bakalım bu kez kazanan kim olacak? AK ve CHP arasında kıran-kırana bir seçim olacak? CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Kocatepe’nin sporun içinden geldiğini belirterek esprili bir şekilde “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Hodri meydan işte meydan. Biz Artvin’de 9-0 için yarışacağız ” dedi.

EKMEK FİYATLARI GÜNCELLENECEK

Trabzon’da fırıncılar da ekmeğe zam yapma kararı aldı. Yeni tarife için görüşmeler sürerken, ekmeğin gramajı da artacak. Sofraların vaz geçilmezi tekli olarak tabir edilen 220 gram ekmek 7.5 TL’den satılırken, yeni tarifeye göre 250 gram ekmek 10 TL olacak. 440 gramlık ekmek 15 TL’den alıcı bulurken, 500 gramı yükselecek ve fiyatı 20 TL’ye çıkacak. Ekmeğin kilosu ile 40 TL olacak. Zam talebi oda tarafından üst kuruluş TESOB’a iletildi ve tarife bekleniyor.

Editör: Ayşe Sancak