TTB'nin, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile işbirliği yaparak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü'nün "Ne Eğitimde, Ne İstihdamda Gençler İçin İşgücü Piyasasını Destek Programı" kapsamında geçen yılın Ağustos ayında uygulamaya koyduğu "NEET’ler Pazara Erişiyor Projesi"nin üçüncü semineri düzenlendi.

İlk Hedef: İş Sahibi Olmak

TRT Trabzon Radyosu, Çocuk Korolarını 23 Nisan Etkinliklerinde Sahne Aldı TRT Trabzon Radyosu, Çocuk Korolarını 23 Nisan Etkinliklerinde Sahne Aldı

255D163E Ab16 41B3 B198 17F5D17Fa503

Ergan, TTB Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “İnsana Yakışır İşler ve Yönetim Alanında Başarı Hikayeleri” konulu seminerin açılışında gençleri daha donanımlı hale getirerek iş dünyasında yer almalarını sağlamak için başlatılan projenin sonuna gelindiklerini belirtti. Ergan, artık ilk hedefin iş sahibi olmak olduğunu vurgulayarak, gençlere hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla ilerlemeleri gerektiğini söyledi.


Katkı ve Dayanışma

Aa2Ae3E9 8Cab 46Dd A2Fd 61041A38F68B
Ergan, gençlerin iş hayatında başarılı olmalarını ve aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını temenni ettiğini dile getirerek, "Çalışmaktan yorulmayın. Çalıştığınız işe ve kuruma devamlı katkı sunun. Sorun olmayın, sorun çözücü olun" şeklinde konuştu. Seminerde ayrıca KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, işgücü piyasasının beceri sahibi bireylere ihtiyaç duyduğunu ve bu tür projelerin önemine değindi. İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba da, gençlerin iş dünyasına katılımı ve kurumun destekleri hakkında bilgi verdi.

Başarı Hikayeleri ve Destek

D8Dafca4 Ae41 48C9 Affe E84B153A835A
Seminerde İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba, "İnsana Yakışır İşler ve İŞKUR" konulu sunum yaparken, Girişimci-Yazar Buğra Ayan "Sürdürülebilir Kalkınma ve İnsana Yakışır İşler" üzerine konuştu. İş insanı Seyyare Sungur ise, "Fındıkta Bir Başarı Hikayesi"ni paylaştı. Açılışa, TTB Başkanı Nevzat Özer, KTÜ Teknoloji Transfer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız, TTB Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı. Geçen yılın Ağustos ayında başlayan ve bu yılın Temmuz ayında tamamlanacak projeye 57 genç katılıyor.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak