Minik Ressam Ödülünü Vali Yıldırım'dan Aldı: Ödül Validen! Minik Ressam Ödülünü Vali Yıldırım'dan Aldı: Ödül Validen!

Giresun'a yeşil alanlar, bisiklet ve yürüyüş yolları, spor alanları, sosyal ve kültürel mekanlar kazandırmak hedefleniyor. 

Giresun Belediyesi, Yalı Mahallesi'nde gerçekleştirdiği çalışmayla şehre yeni bir yürüyüş yolu daha kazandırdı. Sahil bandında yer alan dolgu alanına projelendirilen bu yürüyüş yolu projesi tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehrin diğer bölgelerini de yürüyüş yolları ile donatmaya devam ediyor.

Yalı Mahallesi Efendi Restoran ile Yalıköy sınırında bulunan köprü arasındaki mesafeye projelendirilen yürüyüş yolu, toplamda 420 metre uzunluğa sahip. Bu yürüyüş yoluna 7 adet kamelya ve 8 adet bank eklenerek çeşitli peyzaj düzenlemeleri yapıldı ve deniz manzaralı bir şekilde vatandaşların kullanımına sunuldu.

Geceleri aydınlatma projesi kapsamında ışıl ışıl hale gelen yürüyüş yolu, modern ve kullanışlı yapısıyla vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmektedir. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, sahil bölgesindeki tüm sosyal donatıları yenileyerek şehre yakışan bir sahil şeridi oluşturduklarını belirtti.

Başkan Şenlikoğlu, yeni yürüyüş yolunun hayırlı olmasını temenni ederek, "Güzel Giresun’umuz hizmetin en iyisine, her şeyin en güzeline layık. Sizler için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte gönül gönüle yürüyeceğiz." dedi.

Giresun Belediyesi daha önce Çıtlakkale Mahallesi valilik karşısında ve Gemilerçekeği Mahallesi Alparslan Türkeş Botanik Park'ta konforlu yürüyüş yolları inşa ederek vatandaşların hizmetine sunmuştu. Ayrıca, şehrin sahil bandının büyük bir bölümünde yürüyüş ve bisiklet yolları projelendirilmiş ve kullanıma açılmıştı. Giresun Belediyesi'nin Plajlar Bölgesi projesi ile şehirdeki en büyük ve en konforlu plaj da Giresun'a kazandırılmıştı.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak