Giresunlu Göz Hekimi Doç. Dr. Şafak Korkmaz ve asistanı Arş. Gör. Dr. Funda Yılmaz liderliğindeki ekip, delici göz travması sonucu ve katarakt ameliyatı sonrası görme kaybı yaşayan iki hastaya kornea nakli ameliyatları gerçekleştirdi. Bu ameliyatlar Giresun'da bir ilki temsil ediyor.

F0Cc6519 5Ee9 4745 A733 1Fb81724442A

Doç. Dr. Şafak Korkmaz, önceki yıllarda kornea nakli gereksinimi olan hastaların Ankara veya İstanbul'daki hastanelere sevk edildiğini ancak bundan sonra sadece Giresun'da değil, aynı zamanda Karadeniz'deki çevre illerden gelen hastaların da Giresun'da tedavi edilebileceğini ve Giresun'un bir sevk merkezi haline geleceğini belirtti. Ayrıca, hastalardan birine kornea nakliyle birlikte yamane tekniği ile yapay göz içi lens de implant edildiğini söyledi. Bu iki ameliyatın aynı anda gerçekleştirilmesinin ülkemizde ve dünyada sınırlı merkezlerde mümkün olduğunu vurguladı.

1C95A52E 67B4 43B7 Bf7C B3C7C48C8601

Doç. Dr. Şafak Korkmaz, bu imkanın Giresun'da sunulmasında desteklerini esirgemeyen üniversite rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, dekan Prof. Dr. Erdal Ağar, İl sağlık müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve diğer tüm yöneticilere teşekkür etti. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Cerrahinin bir ekip işi olduğunu belirten Doç. Dr. Şafak Korkmaz, ameliyatların başarılı olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu süreçte emeği geçenleri unutmadı.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak