Başkan Çakırmelikoğlu, şunları söyledi: "2023 yılının ikinci diliminden itibaren 500 TL olarak belirlenen 2024 yılı asgari ücret desteğinin, güncelleme kararı alınan ve şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen kanun teklifi kapsamında 700 TL olarak tespit edilmesi gerekmektedir. Bugün itibarıyla işletmelerimize yüzde beşlik indirim ile bir asgari ücretlinin maliyeti 23,502 TL'yi bulmaktadır. Bu maliyete ilaveten geçmiş dönem baz alınarak işletmenin çalışan ortalamasının düşürülmemesi şartıyla sağlanan 500 TL'lik asgari ücret desteğinin, 700 TL olarak belirlenmesinin bugünkü şartlar itibarıyla yeterli bulunmadığı görülmektedir. Dolayısıyla asgari ücret desteğinin kalkınmada öncelikli vilayetler veya 5. ve 6. teşvik bölgeleri için en azından pozitif destek kapsamına alınması şarttır. Aksi durumda bölgemizin zayıf ticari yapısı istihdam maliyetini kaldıramayacağı gibi işsizlikte yeni bir kırılmayı da beraberinde getireceği dikkate alınmalıdır."

Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rize'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı Rize'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, asgari ücret desteğinin artırılması talebiyle ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT