Giresun'un Seyit Köyü'nde bulunan İkisu küme evleri yolunda, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sürücülerin yönlendirilmesi amacıyla konulan yön tabelaları, magandalar tarafından kurşunlandı. Tabelalara yönelik yapılan zararın ardından yazılar neredeyse okunmaz hale geldi. Bu durum, sürücülere yolu bulmada zorluk çıkartmanın yanı sıra çevre düzenlemesi ve trafik güvenliği açısından da tehlike oluşturuyor.

Her yıl binlerce lira harcanarak yenilenen yön tabelalarının bu tür saldırılara maruz kalması, bölgedeki vatandaşların ve sürücülerin tepkisine neden oldu. Bu gibi sorumsuz davranışların trafik kazalarına davetiye çıkardığını ifade eden çevre sakinleri, olayın yaşandığı bölgede Jandarma ekiplerinin inceleme başlatmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Kurşunlama olayının şiddetle kınandığı bölgede, vatandaşlar, kamu malına zarar veren kişilerin bulunarak cezalandırılmasını bekliyor. Jandarma yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve sorumluların bulunarak adalete teslim edileceğini belirtti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak