Eski Valilik binasının içinde, fındık müzesi dahil olmak üzere toplamda 8 farklı reyondan oluşan bir müze yer alacak. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, binanın büyük bir dönüşüme uğrayacağı incelemelerde bulundular.

Ahşap Oymacılığının Son Ustalarından Atanur Parlak: "Mesleğin Değeri Azaldı" Ahşap Oymacılığının Son Ustalarından Atanur Parlak: "Mesleğin Değeri Azaldı"

Vali Serdengeçti, 1889/1890 yıllarında kesme ve ince yonu taş kullanılarak inşa edilen bu tarihi binanın şehrin sembol yapılarından biri olduğunu vurgulayarak, yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Tarihi Bina (2)

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise binada yapılacak tadilat çalışmaları hakkında bilgi verirken, binanın içinde bulunan 8 ayrı reyondan oluşan bir şehir müzesi planladıklarını ifade etti. Müzenin genel adını "belge müzesi" olarak tanımlayan Rektör Can, ayrıca binada bir fındık müzesinin de yer alacağını açıkladı.

Giresun'un tarihi ve kültürel mirasının bu müze aracılığıyla korunması ve tanıtılması amaçlanmaktadır. Bu gelişme, şehir için önemli bir turistik ve kültürel cazibe merkezi oluşturmayı hedeflemektedir.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak