Dün akşam saatlerinde etkisini artıran fırtınayla birlikte yükselen dev dalgalar, ilçe merkezindeki sahil kesiminde taşkınlara neden oldu. Dalgaların şehir içi yola ulaşmasıyla ulaşıma kapanan yol, ekiplerin çalışmasının ardından kontrollü şekilde yeniden trafiğe açıldı. Zarar gören iş yerleri ile sahil kesiminde ise moloz ve temizlik çalışmaları başlatıldı.
Fırtına ve dev dalgaların etkili olduğu Tirebolu'da hasar tespit çalışmaları sürerken, belediye ekipleri sahil düzenleme ve onarım çalışmalarına başladı.
İlçe sakinlerinden Vehbi Güven, sahil kesiminin her yıl benzer afetlerle karşı karşıya kaldığını belirterek 'Neredeyse her yıl fırtına nedeniyle dalga yükselmesi yaşanıyor. Sahildeki iş yerleri, parklar, bahçeler ve yürüyüş yolları zarar görüyor. Geçen yıl yaşanan afetin ardından milyonlarca lira harcanarak yapılan sahil düzenlemesi yeniden aynı şekilde tahrip oldu. Bu duruma yetkililer kalıcı bir çözüm bulmalıdır. En basitinden bir dalgakıran yapılabilir' dedi.





