Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye için 2025 yıl sonu enflasyon tahminini %29'a, politika faizi beklentisini ise %37.0'ye revize ettiğini duyurdu.
Küresel yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye ekonomisine ilişkin 2025 yılı beklentilerini yukarı yönlü güncelledi. Bankanın ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil tarafından yayımlanan yatırımcı notunda, enflasyon görünümündeki riskler nedeniyle hem enflasyon hem de politika faizi tahminlerinin yükseltildiği belirtildi.
Ekonomistlerin enflasyon ve dolar anketi sonuçlandı: Yıl sonunda dolar 44 lira olacak Ekonomistlerin enflasyon ve dolar anketi sonuçlandı: Yıl sonunda dolar 44 lira olacak
Ekonomim'in haberine göre banka, 2025 yılı sonu enflasyon tahminini daha önceki yüzde 27 seviyesinden yüzde 29'a revize etti. Enflasyondaki bu yukarı yönlü revizyonla paralel olarak, 2025 yıl sonu politika faizi tahmini de yüzde 35.5'ten yüzde 37.0'ye yükseltildi.
Reel sektör yüzde 37, vatandaşlar yüzde 53 enflasyon bekliyor: '2026’da yüzde 16 enflasyon hayal' Reel sektör yüzde 37, vatandaşlar yüzde 53 enflasyon bekliyor: '2026’da yüzde 16 enflasyon hayal'
Goldman Sachs, 2026 yılı enflasyon tahminini ise yüzde 20 seviyesinde değiştirmedi. Raporda ayrıca, Türk Lirası'nın (TL) bu yılın üçüncü çeyreğinde Amerikan doları karşısında yaklaşık yüzde 4.2 değer kaybettiği bilgisine de yer verildi. Bu revizyonlar, bankanın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkı para politikasını öngörülenden daha uzun süre sürdüreceği beklentisini yansıtıyor.