Bu yıl dünya genelinde yapılacak seçimlerde, ABD, Endonezya, Türkiye, Ukrayna, Güney Afrika, Pakistan gibi ülkelerde milyonlarca insan oy kullanacak.

Google, salı günü yaptığı açıklamada, Gemini'nin bu yıl gerçekleşecek küresel seçimlerle ilgili soruları yanıtlamasını kısıtladığını duyurdu.

Gemini, aslen Google'ın viral sohbet robotu ChatGPT'nin bir versiyonudur. Metin formatındaki soruları yanıtlayabilir ve resimler üretebilir.

Elektrikli Araçlar İçin Devrim: Motorinli Araçları Geride Bırakacak Yeni Menzil Teknolojisi! Elektrikli Araçlar İçin Devrim: Motorinli Araçları Geride Bırakacak Yeni Menzil Teknolojisi!

Google'dan bir sözcü, "Geçtiğimiz Aralık ayında duyurduğumuz gibi, 2024'te dünya çapında gerçekleşecek birçok seçime hazırlık olarak ve ileriye dönük olarak, Gemini'nin seçimle ilgili soruları yanıtlama yeteneğini kısıtlıyoruz." dedi.

Yapay zeka alanındaki gelişmeler, yanlış bilgilendirme endişelerini artırıyor ve dünya genelindeki hükümetleri teknolojiyi düzenlemeye yönlendiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan, teknoloji şirketlerine "güvenilir olmayan" ya da denenmemiş yapay zeka araçlarını piyasaya sürmeden önce onay almaları gerektiğini belirtti.

Gemini, seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yeteneği olmayabileceğini belirterek, "Bu soruya nasıl cevap vereceğimi hala öğreniyorum. Bu arada Google'da arama yapmayı deneyebilirsin." şeklinde cevap veriyor.

Google, geçtiğimiz şubat ayında piyasaya sürülen Gemini'nin, oluşturduğu görseller nedeniyle "beyazlara karşı ırkçı" olmakla eleştirilmişti. Bu eleştirilerin ardından Google, uygulamayı durdurmuş ve özür dilemişti.

Kaynak: NTV