Ekmek Ve Simit Ekmek Ve Simit

Geride kalan seçimle birlikte Türkiye demokrasisini bir tık daha yukarı çıkarmıştır. Yerel seçimlerde yüzde 78 katılımla, önemli bir yüzde sandığa giderken bazıları da hayat pahalılığı demiş ve sandığa gitmemiştir. 
Sevgili Okurlar, Sonuçta sandıktan çıkana herkes saygı duymuş ve 20 yıldır ilk kez CHP, AK Parti oylarının üzerinde oy almıştır. Kaybeden belediye başkanları da devir teslimlerini yapmışlardır.
ALKIŞLADI
Trabzon’da ilk devir teslim töreni Ortahisar ilçesinde oldu. Mazbatalarını alan Ahmet Metin Genç ile Ahmet Kaya Ortahisar’da buluştular. Ahmet Metin Genç CHP’den seçilen belediye başkanı Ahmet Kaya’yı alkışlayarak koltuğuna oturttu. Demokrasi adına sevindirici bir gelişme oldu.
DESTEĞE HAZIRIM
Ahmet Metin Genç sonrasında da Büyükşehir Belediyesine geçti. Büyükşehir’de Murat Zorluoğlu İstanbul’dan gelerek koltuğunu devretti. Ve Sayın Genç’e yardıma her zaman hazırım dedi. Bilgi verdi. Ahmet Metin Genç ise hizmetleri için Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.
3 İLÇEDE SÜRPRİZ
Sevgili Okurlar; Tüm Karadeniz bölgesinde ve ilçelerde de seçimin yankıları vardı. En fazla yankılanan ilçeler Ortahisar, Arsin ve Vakfıkebir oldu. Ortahisar’ı CHP alırken, Ergin Aydın’ın verdiği mücadele yeterli olmadı. Arsin’de sürpriz vardı. Yeniden Yeniden Refah Partisinden Hamza Bilgin sandıktan çıktı. Vakfıkebir’de ise AK Parti’den aday yapılmayan Fuat Koçal seçimi alarak bağımız başkanlık mazbatasını aldı.
NEDEN?
Peki AK Parti neden seçimlerde önemli merkezleri kaybeti. Bunun ilk sırasına hayat pahalılığını koyduk, ikinci sıraya emekli maaşlarının memurlara adeta ezdirilmesi, üçüncü sırada aday tespitindeki hatalar ve 4.sırada da metal yorgunluğun artık zirveye çıkması oldu. Kuşkusuz yıllar içinde Erdoğan’ın da yorulduğu ve bazı konularda söylediği sözlerin tersini yapmak zorunda kaldığı gerçeği de var.
DAKİKA.. DAKİKA
Değerli Okurlar, Seçim sonuçlarını dakika dakika izledik ve sizlere aktardık. Ayrıca internnet sitemiz takagazete.com.tr   de anında tüm haberleri güncelledi ve bazı günleri 100-110  haberler birlikte kapattı. Seçimde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da  teşekkür ediyoruz.
ASLA YALNIZ DEĞİLSİN
Sevgili okurlar, Bir taraftan TFF, bir taraftan Profesyonel Disiplin Kurulu ve onlardan güç alan Fenerbahçe, Trabzonspor’u mahkum etmeye çalıştı. Ancak görüntüler Feneri mağlup etti ve mahçup etti. Tüm dünyada futbolcuların taraftarları yumruklamaları dehşetle izlendi. Trabzon basını olarak Trabzonspor’un asla yalnız olmadığını gösterdik. Ve Fenerin ipliğini de pazara çıkardık.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT