Trabzon'un kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan Gugulumdakiler Tiyatrosu, bu sezonun ikinci oyunu olan "Köpek Kalbi" ile dikkatleri üzerine çekti. Shakespeare’in Suçu Ne? isimli oyunla sezonu açan ve büyük beğeni toplayan tiyatro ekibi, Bağımsız Tiyatrolar Festivali'nde ikinci kez seyirciyle buluştu.

Mihail Bulgakov'un ünlü eseri "Köpek Kalbi"nden esinlenerek hazırlanan oyun, Rus edebiyatının güçlü kalemlerinden birinin eserini Türk Tiyatrosu'nun dokusuyla buluşturmayı hedefliyor. Oyunun yönetmeni ve aynı zamanda "Şarik" karakterini canlandıran Şükrü Üçüncü, festivale özel olarak hazırladıkları bu komik oyunun, izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacağını belirtti.

Lise öğrencileri ÇEDES kapsamında Trabzon’un tarihini gezdiler Lise öğrencileri ÇEDES kapsamında Trabzon’un tarihini gezdiler

Oyuncu kadrosunda Hüseyin Sabri Kurtuldu, Kübra Genç, Mahmut Mutaf, Serpil Dere, Erdem Durmuş, Yağmur Daldaban, ve Bilginur Bahar Türkmen gibi deneyimli isimlerin yer aldığı oyun, teknik kadro ve Rusça'dan Türkçe'ye çeviri konusunda da usta isimlerle destekleniyor.

Gugulumdakiler Tiyatrosunun genel sanat yönetmeni Adnan Taç, her yıl özel olarak hazırladıkları oyunlarla şehirlerinde düzenlenen tiyatro festivallerine katkı sağladıklarını belirtti. Taç, sanatseverleri bu özel oyunları izlemeye davet ederek, tiyatro severlerin desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Gugulumdakiler Tiyatrosu'nun "Köpek Kalbi" isimli oyunu, festivale katılan diğer bağımsız tiyatrolar arasında dikkat çeken bir performans sergiledi ve izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA