Gümüşhane-Kürtün karayolunda, özellikle yışlı günlerde yaşanan kaya düşmeleri ve heyelanlar sebebiyle önlem alma vakti geldi. Bu tehlikeli yolda ölüm ve yaralanmalara sebep olan kaya düşmelerinin önüne geçmek amacıyla, uzman ekipler harekete geçti. Gümüşhane ile Giresun illerini birbirine bağlayan bu yolda, dağ ve yamaçlar çelik ağlarla kafese alınarak güvenlik önlemleri artırılıyor.

Özellikle ilkbahar aylarında artan yağışlarla birlikte kaya ve taş düşmelerinin sıkça yaşandığı bölgede, Karayolları tarafından başlatılan çalışmalarla vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri hedefleniyor. İşlerini özveriyle yapan endüstriyel dağcılar, çelik ağlarla örülü dağ yamaçlarını adeta kafese alarak riskleri en aza indiriyorlar.

Rize’de din görevlileri, olabilecek doğal afetlere karşı eğitimden geçtiler Rize’de din görevlileri, olabilecek doğal afetlere karşı eğitimden geçtiler

Geçtiğimiz aylarda başlayan ve şimdiye kadar 3 noktada gerçekleştirilen çalışmalarda her bir yamaç yaklaşık 7 bin metrekare çelik ağla örüldü. Özellikle Özkürtün Beldesi Karaçukur Mahallesi geçişinde bulunan dağ yamacında çalışmalarını sürdüren 9 kişilik uzman ekip, 50 metrelik vinç yardımıyla çelik tel ağ ve halka kullanarak dağı adeta kafese alıyor.

Zorlu çalışmalar sırasında karayolu tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, özel eğitim almış uzman ekip halatlar yardımıyla kendilerini dağın yamacına bağlıyorlar. İpli Erişim Uzmanı Tanju Demirel ve alanında uzman 8 personel, yerde birleştirdikleri çelik ağları 50 metrelik vinç yardımıyla dağ yamacına sererek yolun güvenliğini sağlıyorlar.

Bu özverili çalışmalarla, Gümüşhane-Kürtün karayolunda seyahat edenlerin güvenliği için önemli bir adım atılmış olacak.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU