Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında 2023/2 döneminde toplam 38 proje başvurusuyla desteklenmeye hak kazandı. Bu başarıya ilişkin olarak Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, memnuniyetini dile getirdi.

656A04Da F0F7 4924 9C28 61A4A29Bc320

Zeybek, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Yine bir gurur tablosunu büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Öğrencilerimizin emekleri ve gayretleri sonucunda yapılan 60 başvuru içerisinden TÜBİTAK tarafından 38 proje desteklenmeye değer bulundu. Yüzde 63 oranındaki bu başarıyı takdirle karşılıyoruz. Araştırma yapmaya ve bilimsel ekosistemde yer almaya yönelik bu tür girişimler gençlerimizin akademik ve kişisel gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra Üniversitemizin araştırma ve bilim alanındaki potansiyelini de büyük ölçüde artırdığını gözlemliyoruz."

Trabzon'da 1 Mayıs Coşkusu: Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Trabzon'da 1 Mayıs Coşkusu: Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları

Ayrıca, fakülteler ve meslek yüksekokulları arasındaki dağılımdaki çeşitliliğin memnuniyet verici olduğunu belirten Zeybek, "Bu durum, Üniversitemizin farklı disiplinler arasında işbirliği ve etkileşimi teşvik ettiğini göstermektedir." dedi.

Zeybek, başarıya imza atan öğrencileri ve danışman hocalarını içtenlikle tebrik ederek, öğrencilerin bu tür araştırma ve projelerde daha da ileri gitmelerini ve bilimin ışığında yeni ufuklara açılmalarını temenni etti.

Muhabir: BİROL SANCAK