"İnternet kapatma işlemini yaptıktan bir süre sonra GSM’in müşteri hizmetlerinden aranarak, yaptığım alışveriş için bir takım bilgiler sorulmaya başlandı" diyen vatandaş, "Buna göre Ocak ayı sonunda Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki bir bayiden bilgim dışında bir hat tesis edilerek bu hat üzerine alışveriş yapıldı. İlgili bayiden herhangi bir alışveriş yapmamıştım. Ancak kimlik bilgilerim kullanılarak çıkartılan farklı bir hat üzerinden telefon alınmış" şeklinde yaşadığı dolandırıcılığı anlattı.

Ankara'da yaşanan olay; Gümüşhaneli vatandaşın uzun süreden beri kullanmadığı internet hattını kapatmak istemesiyle başladı. Arkadaşıyla birlikte telefon bayisine giden vatandaşın kimlik bilgileri görevli genç kız tarafından alınarak işlemi yapıldı. İşlemlerin ardından internet hattı kapatılmış olsa da görevli kızın başka hesapları vardı. Bu hesaplar aylar sonra ortaya çıkacaktı.

Samsun'da Dehşet Veren Olay yaşandı. İşte Olayın Detayları Samsun'da Dehşet Veren Olay yaşandı. İşte Olayın Detayları

Bilgisi dışında hat açıldığını görünce, emniyete giderek "bilgim dışında hat açıldı" şikayetinde bulunan Gümüşhaneli vatandaş, "Öyle ki e-devlet kayıtlarında bile bu hat görünüyor. Şikâyetim üzerine de adli soruşturma başlatıldı. Aynı süreçte işlemi yaptığım GSM bayinden bana dönüş yapılarak, adımın ve kimlik bilgilerimin kullanılarak bayilerinden üzerime hat açıldığını kendilerinin de tespit ettiğini ve özür dilediklerini ilettiler. Hatta bu nedenle oluşan zararımın da karşılanacağını tarafıma ifade edildi. Fakat açılan hat ile işlem yapıldığı ve hala hat kayıtlarda aktif olarak göründüğü için yaptığım adli şikâyetten vazgeçmedim" şeklinde durumu açıkladı.

Editör: Birol Sancak