Dr. Kurt'un açıklamalarına göre, ilkbahar mevsimiyle birlikte hastanelere kene ısırığı sonrası başvurular artmış durumda. Ancak şu ana kadar kesin tanı konulan vakaların sayısı sadece 3. Hastalar genellikle ateş, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtilerle başvuruyorlar. Bu hastalık özellikle kanamalarla seyrederek ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

Ordu'da Şarkiye Mahallesinde Oktay K. ve Mutlu A. Arasındaki Tartışma Kanlı Bitti Ordu'da Şarkiye Mahallesinde Oktay K. ve Mutlu A. Arasındaki Tartışma Kanlı Bitti

KKKA hastalığının tedavisi olmadığı için önemli olan korunma yöntemleri. Dr. Kurt, vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor. Riskli bölgelerde yaşayanların pantolon paçalarını çorapların içine sokmaları, açık renkli giysiler giymeleri ve kene ısırıklarını fark edebilmek için dikkatli olmaları önem taşıyor. Kenelerin vücuda tutunduğu en yakın yerden çıkarılması gerektiğini ve çıkarıldıktan sonra belirtilerin takip edilmesi ve gerekirse sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Gümüşhane'nin bu hastalık için riskli bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Dr. Kurt, vatandaşların ilkbahar ve yaz aylarında özellikle dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor. Kene ısırıklarını hafife almadan tedbirli olmanın önemine dikkat çekiyor.

Editör: Birol Sancak