Giresun’daki Feci Kazada Hayatını Kaybeden 4 Kişi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Giresun’daki Feci Kazada Hayatını Kaybeden 4 Kişi Son Yolculuğuna Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Gümüşhane’de Madencilik Tartışması Büyüyor

Gümüşhane’de yürütülen madencilik faaliyetleri, halkın tepkisine yol açmaya devam ediyor. İkisu Tersun Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Günday, il genelinde toprakların büyük bölümünün maden ruhsatlarıyla kaplandığını belirterek, bölge halkının yaşam alanlarının ciddi bir tehdit altında olduğunu dile getirdi.

“Evim ve Bahçem Tehlike Altında”

Günday, yaptığı açıklamada madencilik ruhsatı alan firmaların bölge halkının taleplerini yok saydığını belirtti. “Biz burayı ruhsatladık, artık burası bizimdir” anlayışıyla hareket eden şirketlerin yaklaşımını kabul etmediklerini söyleyen Günday, “Benim de evim, bahçem orada. Elbette suyumu ve arazimi koruyacağım. Çevreye zarar verilmemesini istemek en doğal hakkımız” ifadelerini kullandı.

Turizm ve Orman Potansiyeli Göz Ardı Ediliyor

Dernek tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bölgenin turizm ve orman açısından büyük bir potansiyeli bulunuyor. Ancak madencilik faaliyetleri bu alanların önüne geçerek tek öncelik haline gelmiş durumda. Günday, doğal güzelliklerin korunarak turizm yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Halkın Tepkisi Yükseliyor

Yerel halk, tarım arazileri ve doğal yaşam alanlarının maden projeleriyle zarar göreceğinden endişe ediyor. Çevre örgütleri ve dernekler, Gümüşhane’de sürdürülen bu faaliyetlerin sadece doğaya değil, aynı zamanda bölgenin geleceğine de zarar vereceğini dile getiriyor.

Kaynak: GÜMÜŞKOZA