Cam Şişeler Orman Yangını Riskini Artırıyor

Orman içlerine atılan cam şişeler ise güneş ışığını yansıtarak mercek etkisi oluşturuyor ve bu da orman yangını riskini artırıyor. Bu durum, Aktutan Köyü sakinlerinin endişesine neden olurken, çözüm bulunması ve vatandaşların bilinçlenmesi çağrısı yapılıyor.

Gümüşhane’de, Aktutan Köyü ve bölgedeki diğer köylere ulaşımı sağlayan orman içi yolu, çevreye atılan çöpler ve cam şişelerle dolup taşıyor. Doğa harikası bu alanlar, bilinçsizce atılan çöplerle adeta çöplüğe dönüşüyor. Orman içlerindeki bu çöplerin doğayı kirletmesi ve ekosisteme zarar vermesi nedeniyle, bölge halkı büyük bir rahatsızlık duyuyor.

Aktutan Köyü sakinlerinden Ömer Taylaman, bu manzaranın kendisini rahatsız ettiğini belirterek, çözüm bulunması çağrısında bulunuyor. Atık cam şişelerinin güneş ışığını yansıtarak orman yangınlarına davetiye çıkardığını ifade eden köy sakini Mehmet Salih Eleman ise, vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi

Orman yangını riskini artıran bu durumun çözüme kavuşturulması ve doğanın korunması için adımların atılması bekleniyor.
 

Editör: Birol Sancak