Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde öğle saatlerinde çıkan örtü yangını, ekiplerin ve vatandaşların seferberliğiyle kontrol altına alındı. Akbulak köyü yaylasında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Arazinin engebeli yapısı nedeniyle ekiplerin müdahalesi güçleşirken, Orman İşletme, ilçe itfaiyesi, İlçe Özel İdaresi, AFAD ve jandarma ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 10 dönümlük alanın zarar gördüğü yangında, 500’e yakın vatandaş da ekiplere destek verdi. Saatler süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Akbulak Köyü Yaylasında Yangın Paniği

Yangın, Şiran’ın Akbulak köyü yaylasında öğle saatlerinde başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alanı sardı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, engebeli arazi yapısı nedeniyle yangın bölgesine ulaşmakta güçlük çekildi. Yangın, çevrede yaşayan vatandaşların da desteğiyle uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alındı.

Rabia Naz’ın Babasından Çarpıcı İtiraf: “Beni de Öldürecekler”
Rabia Naz’ın Babasından Çarpıcı İtiraf: “Beni de Öldürecekler”
İçeriği Görüntüle

A W523922 01

500 Vatandaş Yangın Söndürme Çalışmalarına Katıldı

Yangına müdahalede vatandaşların desteği büyük önem taşıdı. Şiran Belediye Başkanı Baki Kara, “İlçemizde bugün saat 14.00 sıralarında Akbulak köyü sınırlarındaki yayla bölgesinde yangın çıktı ve 10 dönüm arazi kül oldu. Araçlarımız yangına 600 metreye kadar yaklaşabildi. Bu noktada 500’e yakın vatandaşımızla da yangına müdahalede bulunduk” dedi. Başkan Kara, ekiplerin hızlı ve koordineli çalışması sayesinde yangının daha geniş alana yayılmasının önlendiğini vurguladı.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Kontrol altına alınan yangında ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yanan alanın yeniden alevlenmemesi için gece boyunca önlemler alınırken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı. Yetkililer, vatandaşları yaz aylarında ormanlık ve yayla bölgelerinde daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA