Trabzon'da Kayıt Dışı Konaklama Tesisleri Endişe Verici Boyutlara Ulaştı Trabzon'da Kayıt Dışı Konaklama Tesisleri Endişe Verici Boyutlara Ulaştı

TECRÜBE EDİNDİM
 Güneş, “Çözüme gitmek için iyi bir dinleyici olmak gerekir. İyi bir dinleyici olursanız çözüm odaklı kararlar verirsiniz.  Bir öğrencinin tahsilini yürümesinden anlıyorum. Tecrübe bakkalda satılmaz, parayla alınmaz. Aldığınız eğitimi hayatta verimli hale getirmelisiniz. Ben ilkokul mezunuyum. Okuyamadım diye hayata küsmedim. Hayat okulunu okudum. Çok tecrübe edindim. İlkokulu bitirip çalışma hayatının içine atıldım” diye konuştu.

HAYATA SARILALIM
Güneş, şöyle devam etti: “Topluma faydalı olmalıyız. Bereket hazinesi geniştir. Seyyar satıcılık yaptım. Hamsi-balık, simit sattım. Bunları gururla anlatıyorum. Piyasada çok iş var. Ekmek parası için çalışmak ayıp değildir. Okuldan mezun olduktan sonra aile büyüklerinizden para istemek ayıp olur. İnanacaksın, inandığın çerçevede yoluna devam edeceksin.  Ülkemizde iş arayan vatandaşımız var. İş dünyası da ekip arkadaşı arıyor. İş beğenmemezlik oluyor. Bir çok kişi masa başı iş, çay kahve getirecek sekreter arıyor. Oralar dolu. Dolu olan yere talip olmaya gerek yok. Sıfırdan başlayacaksın. Çok çalışıp başarılı olursanız, mükafatını da alırsınız. Allah sizi bir yere mutlaka getirecektir.  Teknolojiyi çok severim. Teknolojiyi verimli kullanmaya gayret ederim. Sanal alemde işimizle alakalı faydalı şeyleri seyrederim. Hayata mutlaka sarılmalıyız. Teknoloji uçmuş. Ticaret dürüstlük ister, asla yalan istemez. Ticarette hata da olacak. Hata olmayan yer sıkıntıdır. Yanlış olmayan yerde doğru bulunmaz. Hatalarımızdan ders alarak tecrübe edineceğiz. Tahsilli insanların içinde olan, onları ziyaret eden gül gibi olur.  Söz uçar yazı kalır. Alacağınız tüm kararlar mutlaka yazılı ve imzalı olsun. Notlarınız her zaman olsun. Hayata güzel sarılmaya gayret edelim.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA