Gürcüce ve Lazcayı çok iyi konuşan Batum ve Tiftiste bir çok üst düzey  dostlar  edinen Hazaroğlu'nun Trabzon'daki cenaze törenine  Batum daki dostu merhum Nugzar Japaridze nin  çocukları Zaal japaridze, Tamari Japaridze, Genadi Shervashidze ile birlikte Trabzon Gürcistan Başkonsolosu Muavini Temur Tartarashvili ve Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi'de katılım gösterdi

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mustafa Şen, İl Başkanı Sezgin Mumcu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Alper Bektaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile bir araya geldi.

Trabzon’a yapılacak yatırım ve devam eden projelerin istişaresi gerçekleşti. Genç, “Her zaman bir ve beraberiz, birlikte çok daha güçlüyüz” dedi.

Ahmet Yoloğlu’na Hayırlı Olsun Ahmet Yoloğlu’na Hayırlı Olsun

AYAR'IN VEFASI VE DAYANIŞMASI

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar sendikalar sivil toplum kuruluşları ve dernekleri ziyaret ederek hem vefasını gösteriyor hem de dayanışma noktasında istişareler bulunuyor.  Ankara'da  MHP Genel Merkez ziyareti yapan Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli ile görüşüp grup toplantısına katılan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve beraberindeki heyet Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Arif Gürsoy ile KAMUSEN Genel Başkanı Önder Kahveci'yi de makamında ziyaret etti. Ayar “Siyasetin hamurunda toplumun her kesimi ile uzlaşma dayanışma ve istişare vardır. Biz hem bayrak vatan ve ülkesi için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını hem de sendika ve derneklerimizi asla es geçmeyiz. Her zaman onların değerli fikirlerinden faydalanmalıyız”  dedi.

YAVUZ AİLESİNİN ACISI

Trabzonspor eski yöneticisi, YAYSAT eski Başbayi İsmail Yavuz ve Trabzon İl Kültür Müdür Yardımcısı Feyhan Yavuz Kurnaz’ın annesi Melek Yavuz hayatını kaybetti. Yavuz’un cenazesi İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Uğurlu Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye, Trabzon iş, siyaset, spor ve basın camiasından çok sayıda seveni katılarak İsmail Yavuz’a baş sağlığı dileklerini iletti.

SORUMLULUK GENÇLERDE

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, gençlere önem verir. Sorumluluk alması için elinden geleni yapar. Erbaşaran, yeğeni Atakan için Akçaabat Akçakale’de akaryakıt istasyonu açtı. İşin başına da Atakan Erbaşaran’ı geçirdi. Erbaşaran, “Gençlere sorumluluk yetki görev vermek lazım Erbaşaranlar-4-Aytemiz/Akçakale’deki İstasyonumuzdayız Yeğenim Atakan büyüdü Sorumluluk aldı idareci ve yönetici oldu çok şükür işlerimiz iyi rabbim helalinden bol bereketli kazançlar nasip eylesin inşallah” dedi.

YANLIZ BIRAKMADILAR

Artvin Yusufeli ilçesi esnafı dayanışma adına çok değerli güzel bir birliktelik sağladı. Yusufeli ilçesinde fırıncılık yapan  esnaflardan  Mustafa Aydın’ın 2 yaşındaki evladı ilçede aracın altında kalarak kaza geçirmiş olay sonrası Trabzon KTÜ Farabi Hastanesinde yoğun bakıma  alınmıştı . Yaklaşık 1 aydır tedavisi devam eden Deniz adlı evladının iyileşmesi için hastanede bekleyen anne ve babaya destek olmak amacıyla Yusufeli Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu harekete geçti.. ilçe esnaflarından toplanan yardımı Trabzon'da babaya ulaştıran başkan Özdemiroğlu   ilçe esnafının birlik beraberlik dayanışması için teşekkür etti.

HEDEF GENEL SEÇİMLER

MHP İl Başkanları Ankara'da toplandı. MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın’ın önderliğinde gerçekleşen toplantıya katılan yurdun dört bir yanındaki İl başkanları birlik ve beraberlik mesajı verdi. 31 Mart yerel seçimler üzerine istişare ve durum değerlendirmesi yapan MHP de daha güçlü daha etkin kadrolar ile Genel Seçimlere hazırlık yapma noktasında görüşmeler yapıldı. MHP il Başkanları Ankara toplantısında yerel seçimlerin değerlendirilmesi yapıldığını önümüzdeki süreçte çalışma stratejilerinin belirlendi.

BAŞKAN GENÇ SON NOKTAYI KOYDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene'de yaşanan üzücü olayın ardından öğrencileri makamında ağırlayarak, şehrin bu tür münferit olayları kabul etmeyeceğini söyledi.

ahmet metin genç-1

Yaşanan talihsiz olayın tekrarlanmaması ve sorunların çözümü için alınması gereken tedbirler konusunda harekete geçtiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Olay bize intikal ettiği andan itibaren valiliğimizle, Karadeniz Teknik Üniversitemizle ve ilgili kurumlarımızla, yaşanan talihsiz olayla ilgili yapılması gerekenleri görüştük. Öğrencilerimize karşı yapılan bu saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim öğretim hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilerimizin ulaşımda zaman zaman yaşadıkları sorunları, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayarak çözeceğiz. Her öğrencinin kendini güvende hissetmesini sağlamak bizim için temek bir sorumluluktur. Yaşanan talihsiz olayın izlerini silerek öğrencilerimizin normal hayatlarına dönmeleri konusunda önemli bir çaba göstereceğiz. Eğitimlerine devam etmelerinin en önemli konu olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

KAPALI YOL DUYURUSU

Trabzon’da 5 Mayıs 2024 Pazar günü (yarın) 10.30 ile 11.00 saatleri arasında düzenlenecek olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu kapsamında, Beşirli Çok Amaçlı Spor Kompleksi, Bohem Pastanesi arası, Beşirli iç yol, Tanjant yolu, Gülbaharhatun Kavşağı ve Trabzon Devlet Tiyatrosu alt yolu bisiklet turu süresince trafiğe kapatılacaktır.

Editör: Birol Sancak