Emekçilerin Huzurunu Bozan Baskılar ve Mobbing

Üyelerimiz, kendilerine yapılan sendikal baskılardan usanmıştır. Son günlerde yoğunlaştırılan sendika değiştirme baskıları, üyelerimizin huzurunu bozmuş ve iş ortamında ciddi sıkıntılara yol açmıştır. Bu baskı ve dayatmalar, işçilerin tercihlerini hiçe sayarak örgütlenmeye çalışmaktır ve anayasal bir suçtur.

Sendika Değiştirme Zorlamalarına Karşı Uyarı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İsrail Ürünleri Satışı İddialarını Yalanladı Trabzon Büyükşehir Belediyesi İsrail Ürünleri Satışı İddialarını Yalanladı

Üyelerimizi tehdit ve yalanlarla sendika değiştirmeye zorlayanları çok iyi tanıyoruz ve kendilerini geçmişlerinden ders almaya davet ediyoruz. Trabzon Belediyesi’nde imzaladıkları sözleşmelerle yıllarca emekçileri asgari ücrete mahkûm etmiş bir sendika olarak, emekçilere boş vaat vermeyi bırakmalarını bekliyoruz.

Geçmişlerini unutmuş olabilirler ama arşivler yalan söylemez. Sözleşmeler elimizdedir; işçileri açlığa mahkûm eden bir ibret vesikası olarak durmaktadır.

Üyelerimizi Kandırmaya Çalışan Sözde Sendikalara Uyarımız

Emekçileri yalan ve içi boş vaatlerle kandırmaya, amirlerin ismini kullanarak baskıyla üye kaydetmeye çalışan sözde sendikaları bir kez daha uyarıyoruz:

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası üyeleri yalnız değildir!

Bugünden itibaren, Ortahisar Belediyesi’nde çalışan üyelerimize yönelik yalan, baskı ve tehditlerinizi kamuoyuyla paylaşacağız.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’in Mücadelesi Her Yerde Başarıyla Sonuçlanacaktır

Sendikamız HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, İstanbul’da, Bolu’da, Antalya’da, Mardin’de ve Silopi’de olduğu gibi Ortahisar Belediyesi emekçileri için de zaferle sonuçlanacak bir direniş gösterecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Yasal İşlemler Başlatılacaktır

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerini korumak için tüm hukuki işlemleri başlatacaktır. Ortahisar Belediyesi yöneticilerini de sendikal baskılarla ilgili inceleme başlatmaya ve sözde sendikalara destek olan amirler hakkında işlem yapmaya davet ediyoruz.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Emekçilerin Yanında

Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, Ortahisar Belediyesi emekçilerinin yanındadır. Biz beraber oldukça karşımızda hiçbir zorba duramayacaktır.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak