Volkan Bayarslan ve Halil Umut Meler'in Trabzonspor'a karşı önyargılı oldukları ve maçı etkilemek için kasıtlı davrandıkları yönündeki iddialar, futbol camiasında büyük yankı uyandırıyor. Özellikle 2007 yılında yaşanan bir olayın hala gündemde olması ve hakemlerin önceki maçlarda verdiği kararlarla ilişkilendirilmesi, kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyor.

Meler'in maç sırasında verdiği kararlar, özellikle üçüncü gol pozisyonunda yapılan faulün görmezden gelinmesi, Trabzonspor taraftarlarını isyan ettiriyor. Futbol otoriteleri ve eski hakem yorumcuların da bu pozisyonu faul olarak yorumlaması, tartışmanın boyutunu daha da artırıyor.

Öte yandan, VAR sisteminin de devreye girmemesi ve hakemlerin kararlarının sorgulanır hale gelmesi, Türk futbolunda güven sorununu derinleştiriyor. Bu durum, yabancı hakem talebinin artmasına neden olurken, Türk futbolunun geleceği konusunda da endişeleri beraberinde getiriyor.

Çayelispor, 30 Yıl Sonra 3. Lig'e Yükselmenin Sevincini 19 Mayıs'ta Kutlayacak Çayelispor, 30 Yıl Sonra 3. Lig'e Yükselmenin Sevincini 19 Mayıs'ta Kutlayacak

Sonuç olarak, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı üzerine yapılan hakem tartışmaları Türk futbolunu sarstığı gibi, hakemlerin tarafsızlığı ve kararlarının adil olup olmadığı konusunda da ciddi soru işaretlerine yol açıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK