KARA’DAN ZİYARET

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Kara ziyaret ederek esnafın sorunlarını ilgili bilgi verip desteklerini beklediklerini belirtti.

AHMET METİN GENÇ’E ZİYARET

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i Ortahisar Gazeteciler cemiyeti Başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu gerçekleştirilen genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu üyeleri birlikte ziyaret ederek faaliyetlerini yürütmek için uygun bir yer tahsisi için desteklerini talep ettiler.

REKORTMEN BAŞKANDAN REKOR ZAM

Trabzon’un Hayrat ilçe belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu, belediyedeki emekçilere yüzde 100 zam yaparak yüzleri güldürdü. Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik ile Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Sözleşmeyi imzalayan Şevket Çelik, “Hayrat ilçemizde mutlu sona ulaştık. Belediyedeki emekçilerimize yüzde 100 oranında zam yaptık. 3 yıl yaptığımız sözleşme gereği 6’şar aylık memur zam oranına göre de artış olacak. Hayrat Belediye Başkanımız Mehmet Nuhoğlu’na şahsım, yönetimim ve mesai arkadaşımız adına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEF SEVİKLERİNİZE ULAŞTIRMAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tek hedeflerinin vatandaşları sevdiklerine ulaştırmak olduğunu söyledi. Dağların delinip, tüneller açılarak geçit vermeyen zorlu yolların kısaldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Yegâne hedefimiz yaz kış demeden sizleri güven içinde, konfor ve emniyetle sevdiklerinize ulaştırmak” dedi. Uraloğlu, “Zorlu kış şartlarında, sürücülerin adeta kabusu olan yollarımız kalmadı gibi. Dağları delip, tünellerle vatandaşlarımızın sevdiklerine konforlu yollardan ulaşması için yollar yaptık. Yolları kısaltarak gönüller kazandık. Tünellerimiz, köprülerimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

AZİM VE KARARLILIKLA

AK Parti Akçaabat belediye başkan aday adayı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat için azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Altıntepe, ilçede esnafları ziyaret etti ve mesaj verdi. Altıntepe, “Milletimize hizmet etme azmimizden hiçbir şekilde taviz vermeden, çalışmaya ve koşturmaya devam ediyoruz. Akçaabat’ımıza daha fazla refah, daha fazla güzellik getirmek için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız” dedi.

KERİMOĞLU AİLESİNİN ACISI

Trabzon’un girişimci iş insanlarından, MÜSİAD Trabzon şube başkan yardımcısı Engin Kerimoğlu, babaannesi Ayşe Kerimoğlu’nu kaybetmenin acısını yaşadı. Merhume Ayşe Kerimoğlu’nun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Of Yazlık Mahallesinde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verilecek. Merhumeye Allah’tan rahmet Kerimoğlu ailesine baş sağlığı diliyoruz.

TANIŞ’TAN ZİYARET

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Gümüşhaneli iş insanı Zafer Kumaş’ı iş yerinde ziyaret etti. Yeni açtığı iş yerinde Zafer Kumaş’a, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Tanış, bir süre de sohbet etti.

BIYIK’TAN HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık, DSİ 22. Bölge müdürlüğü görevine atanan Fatih Kişi’yi ziyaret etti. Fatih Kişi’ye, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten başkan Bıyık, ilçe ile ilgili yapımı devam eden çalışmalarla alakalı bilgi aldı.

DAYI, TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Dayı, emekli maaşlarına yapılan zamma dikkat çekti. Dayı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada zamların az olduğuna vurgu yaptı. Dayı, “Emeklinin maaşına yapılan zam ile emekli emeklemeye devam edecek. 7 bin 500 Lira maaş alan emekli 10bin 300 Lira maaş alacak. Ev kirasının 10 bin liradan başladığı yerde emekliye bunu reva görenleri de ses çıkarmayanları da,  Cenab-ı  Allah'a havale ediyorum.” Dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT