Doğal Gaz Desteği Ne Zaman Yatırılacak?

2024 Ocak ayı doğal gaz desteği ödeme tarihi henüz kesin olarak açıklanmadı. Ancak, geçtiğimiz yılın ödeme takvimine bakarak bu yılın ödemelerinin de Şubat ayında yapılması beklenmektedir.

Araba sahiplerine son dakika: Unutanlar 6 bin lira ceza alacak Araba sahiplerine son dakika: Unutanlar 6 bin lira ceza alacak

Doğal Gaz Desteği Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, doğal gaz desteği artırıldı. İhtiyaç sahiplerine yönelik ödenen doğal gaz desteği miktarı, yıllık 900 ila 2.500 TL arasından 1.500 ila 3.500 TL arasına çıkarıldı.

Doğal Gaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğal gaz desteği başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yaparak başvurularını online olarak iletebilirler. Başvuru sonucu hak sahiplerine PTT kartlarına yatırılmaktadır.

Doğal Gaz Desteği Başvuru Şartları

Doğal gaz desteği başvurusu için bazı şartlar bulunmaktadır:

  • Türk vatandaşı olmak
  • e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapmak
  • Doğal gazın arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmek
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunmak
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hak sahipliği kararının ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilmiş olması

Bu şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri, doğal gaz desteği başvurusu yaparak destekten yararlanabilirler. Soğuk kış aylarında ailelerin doğal gaz faturalarına sağlanacak bu destek, ekonomik rahatlamaya katkı sağlayacaktır.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT