Süt Ürünleri: Bazı insanlarda süt ürünleri tüketimine bağlı olarak boğazda mukozada kalınlaşma meydana gelebilir. Eğer hastayken süt ürünleri tükettiğinizde böyle bir hisse kapılıyorsanız, süt ürünlerinin tüketimini kesebilirsiniz. Ancak, benzer bir olumsuzluk yaşamıyorsanız, süt ürünlerinin tüketimine devam etmelisiniz. Süt ürünleri hem protein kaynağı hem de içerdiği D vitamini ile enfeksiyonla mücadelede önemli bir rol oynar. Yoğurttaki probiyotikler ise bağırsaklarınızda bulunan yararlı bakterileri destekler.

KTÜ Farabi Hastanesi'nde Gönüllülerden Sıfır Atık Projesi: “Fark Et Fark Yarat” Etkinliği KTÜ Farabi Hastanesi'nde Gönüllülerden Sıfır Atık Projesi: “Fark Et Fark Yarat” Etkinliği

Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar hızlıca şekere çevrileceği için kan şekerinizi aniden yükseltir ve hastalıkla mücadelede sizi zayıflatır. Hasta olduğunuzda tost, çubuk kraker gibi gıdalardan uzak durmalı ve beslenmenize özen göstermelisiniz.

Asitli İçecekler ve Meyve Suları: Hastayken midenizi rahatlatmak istiyorsanız meyve suyu yerine zencefilli çay içebilirsiniz. Ayrıca, bol miktarda su tüketmeniz de önemlidir.

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynar. Bu nedenle, beslenme tercihlerinize dikkat ederek vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermelisiniz.

 

Kaynak: Yeniçağ