JENERİKLİK GOL

nanırken Benhur’un kale önüne gönderdiği top Hatayspor kalesinin yan direğinden döndü. 9. Dakikada gelişen bir Hatay atağında Strandberg topu Rizespor fillerine gönderdi ancak VAR incelemesi sonucu ofsayt tespit edilince gol iptal edildi. 19. dakikada Yeşil-Mavililer mükemmel bir gole öne geçti. Bu dakikada Taha’nın sağ kanattan gönderdiği topu sırtı kaleye dönük olarak kontrol eden Dal Varesanoviç dönerek yaptığı müthiş bir vuruşla topa doksandan Hatayspor filelerine gönderip Atmaca’yı 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda iki takımın çabası başka gol getirmeyince Rizespor ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 1-0 önde gitti.

7 MAÇTA 17 PUAN

İkinci yarıya da etkili başlayan Yeşil-Mavililerde 52. dakikada Olawoyin’in ara pasıyla topla buluşan Gaich, Erce’nin solundan Hatayspor filelerini havalandırdı ancak pozisyonu ofsayt olduğu için gol geçerlilik kazanmadı. Bu dakikalarda topa daha çok sahip olan konuk ekip bunu kale önünde net pozisyonlara dönüştüremezken 82. Dakikada sol taraftan Hojer’in kale önüne gönderdiği topa ayağının içiyle dokunan Olawoyin farkı ikiye çıkardı: 2-0. 5 dakika uzatmanın ardından karşılaşma bu skorla sonuçlanırken son 7 maçından 5. Galibiyetini alan Yeşil-Mavililer yenilmezlik serisini de 7 maça çıkarıp tarihinde bir ilk gerçekleştirdi. Puanını 29’a çıkaran Çaykur Rizespor, Avrupa Kupaları için de iddiasını sürdürüyor. 

STAT: Çaykur Didi  

HAKEMLER: Cihan Aydın*, Samet Çiçek, Hakan Karabalcık* 

Ç.RİZESPOR: Gökhan**, Taha*, Seyfettin*, Emirhan*, Hojer*, Shelvey* (Dk. 90 Pinchi?), Dal Varesanovic** (Dk. 71 Mithat), Olawoyin*, Benhur* (Dk. 90 H.İbrahim?), Gaich * (Dk. 79 Minchev), Zeqiri** (Dk. 71 Gustavo**)    

HATAYSPOR: Erce*, Kerim, Ghoulam* (Dk. 57 Kamil Ahmet*), Maksimovic* ,Burak*, Görkem* (Dk. 71 Dadashov*), Aburjania*, Bashiru, Hodzic, Strandberg, Ömer Faruk (Dk. 57 Fernandez*)

GOL: Dk. 19 Dal Varesanoviç, Dk. 82 Olawoyin (Ç. Rizespor)
TAKA/AYTEKİN AKAY

Alihan Telatar'ın maç kritiği

Editör: Doğukan ÖZKURT