'Uçan Şef' olarak adlandırılan Günher, sorumlu olduğu bölgelerde yamaç paraşütü ile Milli Park ve korunan alanları havadan denetliyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Rize 12'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon'un Sürmene ilçe Şefi olarak görev yapan Murat Günher, aynı zamanda yamaç paraşütü tutkunluğu ile tanınıyor. 

6 yıldır yamaç paraşütü sporuyla uğraşan ve sorumluluk bölgelerinin yanı sıra ülke genelindeki Milli Parklar ve Tabiat Parkları gibi korunan alanlar üzerinde 135 sorti yaparak, toplam 100 saati aşkın uçuş gerçekleştiren Günher, Milli Park alanındaki orman sahalarını havadan uçarak denetliyor. 

Sıra dışı denetimleri ile mesai arkadaşları arasında 'Uçan Şef' olarak tanınan Murat Günher, yamaç paraşütüyle, bölgedeki korunan alanları kuş bakışı görme imkanı elde ediyor, bu sayede av ve yaban hayatı, biyolojik çeşitlilik faaliyetleri konularında çalışma yürütülmesine katkı sağlıyor.

Uçuş esnasında kaydedilen video görüntülerini, ekibiyle inceleyerek gerekli müdahalelerde de bulunduklarını ifade eden Günher şunları söyledi:

 Paraşütle havadan uçuş sırasında gördüklerimle, 'Yanlış veya eksik mi yaptık' gibi sorulara kolaylıkla yanıt bulabilme imkanımız oluyor.
 
Editör: TE Bilisim