AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni kanun teklifiyle, havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılıyor. Yolcu ve eşyalarının güvenliği için elle arama şartı getirilirken, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz kaldığı durumlarda yolcuların kendileri ve eşyaları elle aranacak. Ayrıca uçakta cep telefonu kullanımına 500 bin liralık ceza öngörülüyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifle ulaştırma alanında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla, toplumun hayat kalitesinin yükseltilmesini ve ülke kalkınmasına katkı sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Patates Hat ve Mobil Banka Hesapları Dolandırıcılığı: Yüzbinlerce Kişi Mağdur Patates Hat ve Mobil Banka Hesapları Dolandırıcılığı: Yüzbinlerce Kişi Mağdur

Havalimanlarında güvenlik alanına ilişkin düzenlemelerle ilgili olarak, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesi şartıyla, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile teknik cihazlarla ve gerektiğinde el ile kontrol edilebileceği ifade edildi.

Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceği vurgulandı. Bu durumda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin saklı olduğu belirtildi.

Kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenlerin, belirlenen şartları sağlayamamaları veya verilen süre içerisinde şartları yerine getirememeleri durumunda ilgili sahada hizmet veremeyecekleri, aykırı hareket edenlere ise 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacağı açıklandı.

Bu düzenleme ile birlikte uçuş sırasında tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında insan hayatını riske atacak eylemlerin cezasının artırılarak, üst ceza limitinin 500 bin liraya kadar çıkarılacağı belirtildi.
 

Kaynak: MYNETHABER