Başkan Genç, Toprak'ı tebrik ederek hediye ile ödüllendirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, heimlich manevrası ile bir kişinin hayatını kurtaran Büyükşehir Belediyesi personeli Muhammet Toprak’ı makamında kabul etti. Başkan Genç, gösterdiği duyarlılık ve başarılı ilk yardımından dolayı Muhammet Toprak’ı tebrik etti. Yaptığı can kurtaran müdahaleden dolayı genci kutlayan Başkan Genç, “O durumlarda anında müdahale etmek önemli ama ne yapacağını bilmek de çok önemli. Bu herkesin bildiği bir yöntem değil. Burada o sorumluluğu doğru bir şekilde gösterdiğinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

CHP'li Vekil Sibel Suiçmez'den TBMM'deki Hayvan Hakları Kanunu Eleştirisi CHP'li Vekil Sibel Suiçmez'den TBMM'deki Hayvan Hakları Kanunu Eleştirisi

KÖSE’DEN BAŞKNET ÇIKARMASI

Giresun belediye başkanı Fuat Köse, başkent Ankara’ya çıkarma yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret eden Köse, Yavaş ile makamda bir süre görüştü. Köse, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la bir anımız. Ev sahipliği, ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz” dedi.

ÇANKAYA’DAN İKİ ÖNEMLİ TALEP

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gerçekleştirilen TİSKİ genel kurulunda söz alan CHP’li meclis üyesi Dr. Mustafa Çankaya, Yıldızlı’daki kanalizasyonun açıktan denize döküldüğünü söyledi. Çankaya, “TİSKİ genel müdürlüğünün görev ve yetkilerini tanımlayan 3. maddede deniz, göl, akarsuların ve yeraltı sularının korunması hükmü yer alıyor. Akçaabat Yıldızlı Mahallesi Akyazı tüneli hemen öncesinde kanalizasyonun açıktan dereye oradan denize dökülmesinin kabul edilemez bir durum. İkamet ve turizm bulunan bölgede ivedi olarak sorunun çözülmesini talep ediyorum” dedi. Çankaya,  Akçaabat Salacık mahallesinin doğal bir liman olduğunu ve insanlarımızın denize girdiğini ancak kanalizasyon olmaması nedeniyle denize girenlerin kısa sürede hastalandığını bu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini ve hastane acillerine de bir yük getirdiğini vurgulayarak Salacık kanalizasyonunun yapılmasını talep etti.  Dr. Çankaya’nın talepleri sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Metin Genç TİSKİ genel müdürüne Mustafa Çankaya’nın belirttiği konuların not alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

BU KİTABI OKUYUN: ‘SATILMIŞ GAZETECİLER’

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, X hesabından yaptığı mesaj dolu paylaşımda, iletişim okuyan gençlere bir kitap tavsiyesinde bulundu. Alman gazeteci Ufo Ulfkotte'nin, Almanya'daki medya ve CIA ilişkisi üzerine yazdığı kitabı okuyan İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu, okuduğu kesitleri paylaştı. İletişim Fakültesi okuyan gençlere de tavsiyede bulunan Soylu, kitapta şu bölümü de yayınladı: "Eskiden bizzat kendim Frankfurter Allgemeine Zeitung(FAZ) gibi saygın "nitelikli medya" için çalıştım. Doğrusunu söylersem, bugün bundan utanıyorum. Çünkü haber yapmak, göreceğimiz gibi, pratikte bağımsız değildi. Tarafsız değildi, şimdi de değildir." ifadeleri yer aldı.

SADAKA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, çay üreticilerinin yaş çay alım fiyatlarına yönelik taleplerini dile getirdi. CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, çay üreticilerinin yaş çay alım fiyatlarına yönelik taleplerini dile getirerek, 2 Haziran Pazar günü saat 13.30'da Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek büyük mitinge tüm bölge halkını davet etti. Mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılarak çay üreticilerinin sesini duyuracak. Atan, basın açıklamasında, "Karadeniz Bölgesi İl Başkanları adına Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun İl Başkanlıkları olarak 26 Nisan tarihinde ortak bir basın açıklaması yaparak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in 19 Nisan tarihinde Pazar’da yapılan mitingde belirttiği gibi, ziraat odalarının da maliyet hesaplamalarına göre yaş çay alım fiyatının destekleme hariç en az 25 TL olması gerektiğini belirtmişti" dedi.

SABAH SOBETİ

Trabzon’un Sürmene ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler dairesi ekibi ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Belediye emekçilerinin masasına misafir olan Azizoğlu, birlikte simit-peynir yiyerek çay içtiler. Belediye ekibi ile sohbet eden Azizoğlu, Sürmene için bir bütün olduklarını ifade etti.

BÜYÜK TEHLİKE: ELEKTRONİK SİGARA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon şube başkanı Işıl Demir Güner, tütünsüz günü ile ilgili mesaj yayınladı. Güner, 2022 yılı verilerine göre dünya genelinde 13-15 yaş arası en az 37 milyon genç bir şekilde tütün kullandığını ifade ederek, tütün endüstrisinin milyonlarca genci hedef almaya devam ettiğinin altını çizdi. Güner, elektronik sigara ve nikotin kesecikleri gibi ürünlerin gençler arasında giderek daha popüler hâle geldiğini ve sağlık sorunu risklerini artırdığını vurgulayarak, tütün kullanımının hem aktif içiciler hem de pasif içiciler için birçok sağlık sorununa yol açtığının altını çizdi. Güner, 2022 yılı verilerine göre dünya genelinde 13-15 yaş arası en az 37 milyon gencin bir şekilde tütün kullandığını belirtti.

DİLENCİLİKLE MÜCADELE EDİLECEK

Trabzon’da yaz mevsiminde artan yerli ve yabancı dilencilere karşı tedbirler artırıyor. Genel Sekreter Gürkan Üçüncü başkanlığında Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Muharrem Öztürk, İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Başkanlığı temsilcileri ve Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü ile yapılan toplantıda dilencilikle mücadele konusunda ek önlemler ele alındı. Trabzon'daki mevcut durumun değerlendirildiği toplantıda, şehirdeki dilencilikle mücadelede yürütülen çalışmalar takdirle karşılandı. Şu ana kadar başarılı bir şekilde yürütülen çalışmaların daha da etkin hale getirilmesi için ek adımların atılması kararlaştırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ