NEDEN KATILDIK

‘Biz çalışma grubuna neden katıldık? Cumhuriyeti Demokrasi ile taçlandıran partimiz ile Devletin Milleti ile bölünmez bütünlüğünün bozulmasına karşı durmak için oradayız. Temel sebebi budur. İtirazlarımızı da koyduk yine koyacağız. Bir kere komisyon ne yapacağını açık bir şekilde ortaya koymalıdır. Özellikle sayın Cumhurbaşkanının yeniden seçilmesi konusunda Anayasa değişikliği gündeme gelirse komisyon duvara toslar. Anayasanın değiştirilemez ilk 3 maddesine bu grubun içindeki önemli bir kısım asla geçit vermez. İmparatorluğun bakiyesi Türk milletiyiz.

Ee4F48A3 D0E8 4223 945F Fca20863D7Da

Koop-İş Trabzon Şubesi’nde Fikri Öksüz Güven Tazeledi
Koop-İş Trabzon Şubesi’nde Fikri Öksüz Güven Tazeledi
İçeriği Görüntüle

Anayasal değişikliklere başvurmadan yasal değişikliklerle yapılabilecek çok şey var. Araya bir takım sihirli kelimeler konulamaz, ambalaj içinde saklanamaz. Sokakta Parti aidiyeti gerekmeksizin bu çalışmaya Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine zarar gelir diye büyük bir tepki var. Terörsüz Türkiye çalışma grubu kulağını sokaktan ayırmadan neler yapılabileceğine karar vermeli ve öyle mesafe almalıdır. Devlet otoritesini kaybedecek, güçlü yapımızı zedeleyecek hiçbir karar imza tamayız. Temel kaygı şudur, Cumhuriyetin kurucuları ve kurumlarıyla, tapu senedi Lozan ile kavga ederek böyle bir değişiklik yapılacağını düşünmesinler.

5B28F070 70Ba 49F2 86D9 8D4276Eb42Ef

Bunun bedeli yapanlara ve millete ağır olur. Bizim komisyonda bulunmamızın temel gayesi, Türk Devletinin temel ilkelerini korumak ve kollamaktır. Türk milletine dışardan kimsenin baskı yapmasını kabul etmeyiz. Sorunumuz varsa biz çözeriz. Uzun yıllar askeri vesayete karşı durmuş partiyiz. Bugün ki sivil vesayete de tolerans tanımayız.’

441Cdee7 68Af 4E0C Ac9D E8F5F6Daf32F

Muhabir: AYŞEN KARABİNA