Trabzon sağlık il müdürlüğü destek hizmetleri başkanı Dr.Erdem Şen ile TİSKİ yönetim kurul Üyesi Farabi Hacıhasanoğlu Umreden dönenleri ziyaret ettiler.

Bekir Güngör ve Azizcan’ın amcaları Işıklı Mahallesi eski muhtar Hüseyin Güngör’de hayırlı olsun dikeklerini iletti. Baba Recep Güngör ziyaretlerden çok mutlu oldu.
 

SOYLU’NUN DAVASI VE VEFASI!

Yerel seçim sürecinde İstanbul’da inanılmaz bir tempo ile seçim çalışmalarına devam ediyor

31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi geri sayım  devam ederken gözlerin üzerinde olduğu İstanbul’da müthiş bir heyecan ve rekabet var. AK Parti cephesinde bütün planlar “Yeniden İstanbul” sloganı ile seçimleri kazanmak üzerine kurulu. İstanbul’da hem Büyükşehir hem de ilçe Belediye başkan adaylarına destek noktasında ise eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun inanılmaz bir gayreti var. Soylu neredeyse 24 saatini bu zorlu süreçte seçimleri kazanma adına ayırmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a destek için gece-gündüz çalışan Süleyman Soylu için partililer “Davaya vefa lidere vefa dosta vefa işte böyle bir şey. Şu anda sahada ilçe-ilçe mahalle-mahalle ev-ev esnaf-esnaf gezen bir Süleyman Soylu var .Allah ondan razı olsun” dediler. İstanbul’da Trabzon Of İlçesi 106. Kurtuluş Yıldönümünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Murat Kurum  ile bir araya gelen Soylu “İstanbul Muradına erecek AK Parti yeniden İstanbul’a hizmet  için yola koyulacak” dedi.

 “HEDEF 2053 SIFIR EMİSYON”

Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın göreve seçilince gerçekleştirmeyi planladığı 61 projeyi, görsel bir şovla katılımcılara sundu. Aydın’ın 14 ilkede açıkladığı projelerin içinde iklim değişikliği ile ilgili proje dikkatlerden kaçamadı.  Aydın “Ortahisar İklim Değişikliği Eylem Planı adlı altında açıkladığı proje için  “İklim değişikliği ile mücadelede gerek sera gazı emisyonlarının azaltımı gerekse iklim değişikliğine uyum eylemi konusu son zamanların en önemli gündem maddesi. Dünya’da iklim değişikliği ve bunun yol açtığı meseleler insanlığın ortak meselesi haline gelmiştir. İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha da açık bir şekilde hissedildiği bu zamanda yerel yönetimlere de bu hususta önemli görevler düşmekte. Bizlerde Trabzon’da Ortahisar Belediyesinde göreve başladığımız ilk günden itibaren Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde STK’larımız üniversitemiz ve tüm paydaşlarımızın katılımıyla eylem planını hazırlayıp hızlıca uygulamaya geçeceğiz. “Hedef 2053 sıfır emisyon.” dedi.

“KARDEŞCE YARIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın Kaşüstü'nde bulunan Dünya Ticaret Merkezi (DTM) Armada Otel inşaatına asılan reklam afişleri, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun talimatı ile kaldırıldığı iddia edildi. Bir program için Novotel'e gelen Karaismailoğlu’nun Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın reklam afişlerini görünce derhal kaldırılması için talimat verdiği iddia edildi. Karaismailoğlu'nun talimatı ile harekete geçtiği iddia edilen DTM yönetimi, gece saatlerinde Başkan Bıyık'ın reklam afişlerini kaldırdı.  Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Başkan Bıyık, yapılanın son derece yanlış olduğunu söyledi. Seçim sürecinin başından itibaren Yomra'da huzur içinde bir seçim süreci geçirilmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Bıyık şöyle konuştu: "Ülkemizde yıllarca bakanlık yapmış olan Sayın Karaismailoğlu'nun bu tür işlerle uğraşmasını son derece yadırgadım. İlcemizde bir çok noktaya astıkları kendi afişlerine Yomra Belediyesi olarak hiç müdahale etmedik. Yarın müdahale etsek, bu bize yakışmaz. Biz kendimize yakışanı yapacağız. Biz elbette reklam afişlerimizi asacak yer buluruz. Zaten bizim vatandaşlarımızda afişlere göre oy kullanmaz. Önüne gelen anket sonuçları nedeniyle Sayın Milletvekili'nin gerildiğini düşünüyorum. Kendisini Allah'a ve Yomralıların vicdanına havale ediyorum. Bizler Yomra olarak huzur içinde bir seçim süreci geçirmeye devam edeceğiz. Biz Yomralılar hangi partiye, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, kardeşce yaşamaya ve seçimlerde yarışmaya devam edeceğiz."

TRABZON’DA FINDIĞA KATMA DEĞER KAZANDIRIYOR

Trabzon’da kardeşleri ile birlikte kurdukları Fındık Ocağı firması ile fındıktan katma değeri yüksek ürünler imal eden Seyyare Sungur, Kadın Girişimcisi ödülünü kazandı. Kısa adı KAGİDER olan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin Garanti BBVA ve Ekonomist Dergisi’nin işbirliği ile bu yıl 17’incisi düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 3 kız kardeşi ile birlikte Yomra ilçesinin Kaşüstü mahallesindekurdukları Fındık Ocağı firması ile fındık mamulleri imal eden Seyyare Sungur, “Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” dalında ödüle lâyık bulundu.

ARSİN'E ŞEHİTLİK ANITI VE YAŞAM ALANI KAZANDIRILDI
Ekran Alıntısı-42

Arsin, şehitlerine yakışır bir anıta ve yeni bir yaşam alanına kavuştu. Arsin Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehitlik Anıtı ve yeni yaşam alanı hizmete açıldı. Vatan ve Bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitleri anmak ve gelecek nesillere unutulmaz bir miras bırakmak amacıyla inşa edilen anıt, şehrin girişinde yer alıyor.  Yeni yaşam alanı ise şehitlik anıtının yanında yer alıyor ve vatandaşlara dinlenme ve keyifli vakitler geçirebilmelerine imkân sunuyor. Arsin’e kazandırdığı bu değerli proje ve hizmet hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gürsoy, " Hayata geçirdiğimiz Şehitlik Anıtımız ve yeni yaşam alanımız Arsin’imizin kimliğine uygun güzel bir çalışma ve proje oldu. Arsin’imize hayırlı olsun. Cefakârca mücadele eden Aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz, ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

“DESTEKLİYORUZ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu'yla birlikte gerçekleştirilen "İş Yaşamında Kadın ve Başarı" panelinde, kadınların iş ve sosyal hayattaki yeri ve geleceği tartışıldı. Panele TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve kurul üyeleri ile konuklar katıldı. Panelin açılışında konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kadınların Türk toplumunda her zaman önde olduklarını vurgulayarak, "Türk kadını çok güçlüdür. Zaman zaman geri plana düşseler de iş hayatına ve ekonomiye katkıları son zamanlarda artmaktadır. Oda olarak da kadınlarımızın yönetimde daha fazla yer almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu dönem 5 kadın meclis üyemizle başladık. Amacımız kadınları daha çok ön plana çıkartmaktır. Arsin OSB başkanlığım öneminde kadın kooperatifini kurduk. Kadınların üretici olarak piyasaya girmeleri konusunda önlerini açmaya çalıştık. Hala bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu bir kesimin çabasıyla olmuyor. Toplum olarak kadınları ön plana çıkarırsak daha rahat ve huzurlu yaşarız diye düşünüyoruz. Daha çok girişimci kadın görmeyi arzuluyoruz ve onları desteklemek adına oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

YILDIRIM’DAN MESAJ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı yayımladı. Yıldırım,”

Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” sıfatıyla kadınlar tarafından icra edilmektedir. Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakârlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli güçtür. Kadınlarımız her daim hak ettikleri konumda ailenin ve toplumun merkezinde yer almışlardır. Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan, iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır. Bu bakımdan kadınlarımıza ne kadar fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz kanaatindeyim. Günümüzde ekonomik, sosyal ve siyasal alandaki etkinlikleri her geçen gün artan, hayatımıza var oluşları ve emekleriyle anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Editör: Ayşe Sancak