Baş'ın itiraz etmesi ve cep telefonuyla kayıt almaya başlaması üzerine jandarma ekipleri hayvanları köye indirdi. Hayvanlar, köydeki bir ahıra kapatılırken, hayvan sahiplerine herhangi bir resmi tebligat yapılmadı.

"Bu Hayvanlar Aç ve Susuz Kaldı"

Temel Baş, jandarmanın kendisini gözaltına almak istemesi üzerine yayladan kaçmak zorunda kaldığını, hayvanların ise köydeki ahıra kapatıldığını belirtti. Hayvanların aç ve susuz kaldığını ifade eden Baş, “Geceden beri hayvanlar açtır. Gelmiş koymuş onu ahıra. Bizden kimse teslim almadı,” dedi. Baş, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden WhatsApp üzerinden bir mesaj aldığını ve 205 hayvanının ahıra konulduğunu belirten bir bildirim aldığını söyledi.

Köylülerden Tepki

Köy sakinlerinden Salih Altıner, hayvanların açlık ve susuzluktan öleceğini belirterek, “Geceden beri açlıktan, susuzluktan ölüyor bu hayvan. Bunun hesabını kim verecek?” dedi. Mal sahibi İsa Yılmaztürk de hayvanların resmi tutanak olmadan ahıra konulmasına tepki gösterdi, “Gelip bu mallı bu ahıra tıkıyorsun. Yemek vermiyorsun, ot vermiyorsun, su vermiyorsun, kimseye bu malı resmi tutanak ile teslim etmiyorsun,” şeklinde konuştu.

"Bu Hayvanlara Böyle Eziyet Olur mu?"

Ahmet Altıner, hayvanların yayladan indirilirken zarar gördüğünü ve topallamaya başladığını dile getirerek, “Bu hayvanları bu vaziyete getirmek inanır mısın vicdansızlıktır? Bu insanların kimseye zararı yok,” dedi. Mevlut Baş ise, “Biz her sene oraya çıkıyoruz. Kaymakamlık engel olmaya çalışıyor. Kanuni işlemlerimizi yürütüyoruz. Şu hayvanlar şurada zulüm çekiyorlar. Bir tane köpek bir yerde öldürülse hemen tepki gösteriyorlar. Ama buradaki hayvanlar, 250 baş hayvan zarar görüyor. Hiç kimse buna sahip çıkmıyor,” ifadelerini kullandı.

Jandarma ekiplerinin müdahalesi ve hayvanların yayladan köye indirilmesi, köyde büyük tepkiyle karşılanırken, hayvan sahipleri durumu CİMER ve diğer kurumlara şikayet ettiklerini belirtti. Olayın çözülmesi için resmi makamların müdahalesi bekleniyor.

Kaynak: İHA