Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından vergi uyumunu artırma çalışmalarının sürdüğünü belirten Şimşek, kayıtlı mükelleflere verilen hizmetlerin yanı sıra kayıt dışı ekonomiyle mücadele için denetim çalışmalarının da hız kesmeden sürdürüldüğünü vurguladı.

Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu Araç Alacaklar Dikkat! İkinci El Otomobilde Rağbet Gören Marka ve Modeller Belli Oldu

Bakan Şimşek, kira gelirlerinin beyanname döneminin yaklaştığına dikkat çekerek, "Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri mercek altına alındı." şeklinde konuştu.

Kira gelirlerinin vergi dışı bırakılması ve vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi için yapılan denetimlerin önemine vurgu yapan Bakan Şimşek, bu konuda atılan adımların vergi adaletinin sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak