"Ocak Ayında Geçici Etkiler Kaynaklı Artış"

Ocak ayında aylık enflasyonun, geçici etkiler kaynaklı olarak yüzde 6,7 oranında artış gösterdiğini ifade eden Bakan Şimşek, aynı dönemde yıllık enflasyonun ise yüzde 64,9 olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu verilerin büyük oranda geçici etkilerden kaynaklandığını vurgulayan Bakan Şimşek, bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini uzun vadeli olarak etkilemeyeceğini öngördüklerini ifade etti.

"Şubat Ayından İtibaren Düşüş Bekliyoruz"

Bakan Şimşek, şubat ayından itibaren aylık enflasyonun belirgin bir şekilde düşüş göstereceğini ve bu düşüşün, hükümetin tahmin patikasıyla uyumlu bir seyir izleyeceğini öngördüklerini söyledi. Ayrıca, yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme beklediklerini ifade etti.

Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı Gram altın yıl sonu kaç lira olacak? İlk kez açıklandı

"Fiyat İstikrarı Temel Önceliğimizdir"

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede fiyat istikrarını sağlamanın temel öncelikleri olduğunu vurguladı. Hükümetin ekonomik politikalarını bu hedefe odakladığını ve gerektiğinde gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, Türkiye'nin enflasyonla mücadele stratejisi ve ekonomik hedeflerine yönelik önemli bilgiler içeriyor.
TAKA/BİROL SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT