Sevgili Okurlar,

Hekimoğlu Futbol Kulübü’ne büyük emekler veren Celil Hekimoğlu ve arkadaşlarının emeklerinin 2 dakikada nasıl çalındığını görünce gerilere gittim.

1996’lardan itibaren çözemediğimiz bir noktaya.

Bu ne biliyor musunuz?

Türkiye’de futbolu yöneten Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Merkez Hakem Kurulu’na her dönem isimleri sokuyoruz. Ve o isimler girmek için her kulisi atıyorlar.

Araya adamlar sokuyorlar.

Bir şekilde ilişkileri kullanıp oraya giriyorlar.

Ama sonra da Trabzonspor’dan, Trabzon takımlarından, hakemlerimizden gözlemcilerden uzaklaşıyorlar.

‘Girdikten sonra İstanbul takımlarına şirin gözükmek’ istiyorlar.

Hatta öyle ki bir eski MHK üyesi Trabzonspor’dan gelecek eleştirilerin önünü kesmek için Trabzonspor’un maçının olduğu aynı saate gözlemci olarak kendine maç istiyormuş.

Arayanlara da o saatte maçım vardı izlemedim diyormuş.

Şu işe bakar mısınız?

Meslektaşım diye demiyorum. Trabzonspor için Hamza Mısır 2011 sonrasında hakemliği bıraktı, gazetecilik yaptı.

Ve bir süre önce MHK üyeliğini 3 ay yaptı.

Trabzonspor 15 maçta haksız tek puan kaybetmedi.

Ve Hamza Mısır’ı o çerçevenin dışına itmek için yapmadık bırakmadılar.

Bu nasıl bir sistemdir. Nasıl bir anlayıştır anlamak zor.

Oralara giden çok değişiyor.

Hakem olan da, VAR’da bulunan da değişiyor.

Yazık, bu kentin ekmeğini yiyeceksin sonra da sırtını döneceksin.

Celil Hekimoğlu’nun maç sonrası sözleri bir isyanın haykırışı idi.

ÇUBUKLU’NUN DÖNÜŞÜ

İki sezon önce keşan forma kurtarmıştı vaziyeti. İyi de satmıştı. Geçen yıl adeta karardık sahada! Trabzonspor’u tanıyamadık. Hangisiyiz dedik. İşte şimdi çubuklu bordo-mavi geri döndü. Azıcık daha koyu olsa tam efsane olacaktı ama buna da şükür. İlk fırsatta alacağım ve oğlumun koleksiyonuna ekleyeceğim. Herkes formasını alsın imkanı olup da almayan da kendinde eleştiri hakkı görmesin!

KAÇ TRANSFER?

Trabzonspor’un transfer gündemini takip ediyorum. Fazla aramaya sormaya gerek yok. Sağ kenara takviye yapıldı. Orada Serkan da taze kan olarak duruyor. Sol kenar için de favorim Umut Meraş’tı. Belki ücreti yüksek olacak ama zorlansın. O olmadı kim? Ömer Bayram. Bir dönem Milli takımın değişmezi idi ama unutuldu. Galatasaray’da yedek. Yapın GS ile bir becayiş ve alın!

‘ANLAT NİHAT ABİ’

‘Hayatın en büyük mutluluğu bir insanın yüzündeki tebessümün sebebi olmaktır.’

Trabzon’un ünlü iş insanı Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Nihat Karanis’i böyle anlatıyor Osman Necip Sevinç.

Karanis ile olan günlerini, onun anlattığı fıkraları ve anıları 2007 yılında kaybettiğimiz efsane isme ithaf etmiş. Muhteşem bir kitap ortaya çıkmış. İçindeki bilgiler anektodlar ve özellikle fotoğraflar sizi kitaba bağlayacak ve hatta sürükleyecek. Bu arada kitabı okurken sohbet ettiğimizde de kendisine sordum, ‘Futbol oynadınız mı?’ Osman Necip bey hem oynamış hem de Necmi Perekli’yi bile gol krallığı yarışında geçmiş bir isim. Jeoloji yüksek mühendisi, Karayolları 10.Eski Bölge Müdürü, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı olarak da kente önemli hizmetler verdi. İşte bu hizmetlerini bir kitapla da süsledi. Çok sevdiği Trabzon’un kendisi ve giyim kuşamı renkli ismi Nihat Karanis’i anlattı. Mutlaka kitabı edinin ve okuyun.

İDMANOCAĞI’NIN 100.YILI

Serdar Arz. İdmanocağı aşığı Erol Arz’ın evladı.

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren Sarı-Kırmızı camiaya çok emekler verdi ve veriyor. Ekibi ile birlikte güzel işlere imza atıyon. Hakan Özyazıcı ve diğer yöneticiler de ciddi katkı sağlıyor. İdmanocağı’nın kaşkolleri ve şapkaları televizyon yıldızlarından Trabzonlu ünlü iş adamlarına kadar ulaştı. İdmanocağı’nın 100. Kuruluş yıldönümü sebebiyle yapılan atılım büyük beğeni kazandı.

İşte İdmanocağı’nın sol açığı Osman Aladağ ve yine santraforu Ahmet Kahraman. Onlar da unutulmadı. Ve İdmancağı’nın beyni Oktay Özer’de İstanbul’da ünlü işinsanı Sefa Yavuz’a da hediyelerini takdim etti. Bizim de bir dönem formasını ıslattığımz İdmanocağı’nın 100.Yıldönümü kutlu olsun.

ANLAT BE ZİGANA!

Tam 15 ay oldu evlerde, işyerlerindeyiz. Ve pandemi sebebiyle 10 kişilik grup olarak buluşamıyoruz. Oysa bir hafta Şahbazoğlu’nda bir hafta İkram’da ve Körfez’de buluşan ekip iki kez de Zigana buluşması da yapmıştı. Zigana’nın zirvesinde mangal yakan ve bu tarihi fotoğrafı veren Güzel insanlara selam olsun. Artık birkaç arkadaş hariç çift aşılar yapıldı. Kimi ise tek dozluk Biontec! aşısına güveniyor. Yine de sosyal mesafeli olarak Zigana’nın zirvesine çıkmak için son haftalar artık.

YENİDEN RUSYA YOLUNDA

Ömer Sarı. Trabzonspor’un yönetim kurulu eski üyesi. Trabzonlu iş adamları gibi İstanbul’a göçtü ve orada ticarete devam etti. Trabzon’da girdiği gemicilik sektörü ile dünyaya açıldı. İşlerini büyüttü ve uzak denize giden birkaç gemi inşa ettirdi.

İşte bu gemilerden T&O isimli geminin mutfağında Trabzonspor fanatiği bir şef var. İsmail Hakkı Şanlı. Gazeteci Halil Şanlı’nın ağabeyi ve çocukluk arkadaşım. Gemide 1., 2. ve 3. kaptanlar var, 3 de makine mühendisi görev yapıyor. Tayfalarla birlikte tam bir aile ortamı. Şimdi İskenderun’dan demir aldı Karadeniz’in kıyı kentlerinden Rusya’ya, Grasnador’a yük yüklediler.

Şanlı yıllarca inşaat firmasında çalıştığı Moskova’ya gidemeyecek, Trabzonspor’a futbolcu öneremeycek ama en azından çok sevdiği Rusya topraklarından şöyle bir geçecek. Şansınız bol olsun kardeşim.

SARIYER’DE BİR TRABZONLU

Trabzon teknik adamlar her kente yayılmışlar. Teknik adamlık yapan isimlerden birisi de Köksal Uzun kardeşimiz. Trabzon Çömlekçi’nin evladı. Sarıyer’in alt yapısında. Sarıyer yönetim kurulu üyesi ve Futbolun emekçisi Hasan Altay ile birlikte. Trabzon’a selam gönderen Köksal Uzun’un selamı sırtımızda kalmasın.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Karanis, Suat Alemdar ve Bedri Barutçu

2-Nihat Karanis, Efsane ftubolcu Harun Kılman ve İdmangücü’nun efsane yöneticisi Atilla Damlacı