Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Volkan Turan, tekrarlayan düşüklerin ciddiyetine dikkat çekti. Prof. Dr. Turan, tekrarlanan düşüklerin nedenlerini ve önemli tavsiyelerini paylaştı.

Genetik nedenlerin tekrarlayan düşüklerin en sık sebeplerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Turan, özellikle akraba evliliği veya çiftlerden birinde genetik bozukluk olması durumlarında tüp bebek yöntemiyle genetiği seçilmiş embriyo oluşturulabileceğini açıkladı.

Üst üste iki düşük yaşama oranının düşük olmasına rağmen, bu durumda ileri tetkik yapılması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Turan, kimyasal gebeliklerin değil sadece ultrasonografik olarak görülen düşüklerin hesaba katılması gerektiğini ifade etti.

Pıhtılaşma sorunlarının da tekrarlayan düşüklerin sebeplerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Turan, bu durumda kan sulandırıcıların gebelik boyunca kullanılması gerektiğini özellikle vurguladı.

Sağlık Bakanlığından "Sıcak Hava" Uyarısı: Astım ve KOAH Hastaları Dikkat! Sağlık Bakanlığından "Sıcak Hava" Uyarısı: Astım ve KOAH Hastaları Dikkat!

Mekanik nedenlerin de düşüklerin sebepleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Turan, özellikle rahim tüp filmi gibi tetkiklerin önemine değindi.

Endokrinolojik nedenlerin de düşüklere yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Turan, şeker ve tiroid hastalıklarının bu konuda önemli olduğunu belirtti.

Son olarak, çevresel etkenlerin de düşüklere etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Turan, sigara ve alkol tüketiminin düşüklere neden olabileceğini ve çiftlerin birçok açıdan sistemli bir şekilde incelenmesinin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Turan'ın önerileri, tekrarlayan düşükler yaşayan anne adayları için önemli bir rehber niteliğinde. Bu önerilerin takip edilmesiyle, çiftlerin sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alabileceklerini belirtti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA